Gødningsplacering i kombination med såning

Ny bugseret såmaskine fra Pöttinger, der kombinerer rotorharvning og gødningsplacering i én arbejdsgang.

Den nye bugserede Pöttinger Aerosem VT-såmaskine med en arbejdsbredde på fem meter er en kombineret rotorharve og såmaskine, hvor korn og gødning placeres samtidig med, at jorden skånes mest muligt.

Såsættet består af en Pöttinger Aerosem 5000 DD, der er designet med henblik på rotorharvning i kombination med en Pöttinger Lion 103 C-rotorharve, der er en del af såenheden med dobbelt skiveskær til ensartet og præcis udsåning.

Den store diameter på hjulpakkeren minimerer rullemodstanden og forhindrer derved bulldozereffekt. Den store kontaktflade og rillede profil på hjulpakkeren sikrer god pakning i dybden. Hermed sikres kapillæreffekten, hvor frøene efterfølgende placeres af såskærene.

Den bugserede rotorharvekombination Aerosem VT giver mulighed for at benytte mindre traktorer, da der ikke er behov for løftekapacitet. Vægtfordelingen er også en fordel ved denne kombination, hvor der overføres vægt til traktoren via traktorens liftarme.

Opdelt og langsliggende såsædstank

Designet af den langsliggende såsædstank med rumindhold på 2.800 liter er opdelt 50/50 i kørselsretningen. Dette giver god tilgang til såsædstanken, hvor der kan påfyldes fra begge sider af såsædstanken. Den nedbyggede og integrerede såsædstank giver godt udsyn fra traktoren.

Et ekstremt kompakt design, langsliggende såsædstank og drejepunkt, der er forskudt bagud, giver god manøvredygtighed. Selv med tvillinghjulmontering på traktoren er der ingen risiko for kollision mellem traktor og såmaskinekombinationen.

Den nydesignet såsædstank er en tryktank, der giver flere anvendelsesmuligheder. Systemet sikrer jævn udsåning uanset frøtype og gødning. Hver side af den opdelte såsædstank har separat udsåning, hvor begge ledes sammen til såning.

Udsædsmængden kan individuelt reguleres under kørsel, hvor det også er muligt at udså efter tildelingskort. Med mulighed for 60 kg skærtryk pr. såskær og god gennemgang, kan selv kraftige jordtyper håndteres uden problemer.

Læs også