Krone og Lemken går sammen om autonomt markarbejde

Combined Powers er en ny autonom drivenhed fra Krone og Lemken, der har kørt test i et par år. Enheden vil snart blive lanceret og integreret i de to virksomheders græs- og jordbearbejdsningsmaskiner.

Når man om bare få år kører på vejene og kigger ind på markerne, vil man opleve førerløse maskiner fra Lemken og Krone i gang med enten græs- eller jordbearbejdningsarbejde. Alt sammen kontrolleret fra en mobilenhed, der både styrer drivenheden og sørger for, at arbejdsopgaverne udføres og rapporterne sendes hjem. Dataudvekslingen foregår via agrirouteren, der sørger for at maskinerne får de korrekte data fra operatøren.

Det er Krone og Lemken, som har udviklet den autonome drivenhed, der er en dieselelektrisk enhed på 170 kW svarende til 230 hk. Enheden kan prale af flere og omfattende sensorsystemer, som overvåger omgivelserne og redskabet drivenheden kører med.

Baseret på mange års erfaring fra Isobus og Tim på Krone- og Lemken-maskinerne, kommunikerer og interagerer drivenheden og redskabet 100 procent og deler alle typer data.

Combined Powers-konceptet er også udviklet for at imødegå den stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft til landbruget. Combined Powers vil frigive en del arbejdstimer i marken og i stedet vil det være operatøren, der blot skal overvåge de autonome enheder.

Læs også