Brøns Group udvider med endnu en Müthing-forhandler

Maskinforretningen J. Dyhr A/S på Sydfyn har netop fået forhandling af de tyske Müthing-mulchmaskiner til landbrug og arealpleje, der importeres i Danmark af Brøns Group i Sønderjylland.

Landmænd, kommuner, have- og anlægsfirmaer og andre med behov for mulchmaskiner til arealpleje, får nu en ny mulighed.

J. Dyhr A/S på Sydfyn er til denne sæson netop blevet forhandler af mulchmaskine-programmet fra tyske Müthing, der i Danmark importeres af Brøns Group i Sønderjylland.

Müthing-maskinerne findes i et bredt program inden for arealpleje – fra findeling af afgrøderester på landbrugsarealer, til arealpleje af grønne områder indenfor både den offentlige som private grønne sektor hos kommuner som have- og anlægsvirksomheder.

Bredt program

Müthing-programmet består af en bred vifte af maskiner. I den store ende af skalaen finder man Müthing MU-PRO/F, der med en arbejdsbredde på 8,6 meter er oplagt til større landbrug og maskinstationer.

- En maskine til de professionelle frøgræsavlere, forklarer Kim Lund Hansen, sælger og Müthing-ansvarlig hos Brøns Group.

Han tilføjer, at den tyske producent skiller sig ud med fuldt fokus på slagleklippere, og desuden opererer med lille sikkerhedsafstand – med to meter til siden og otte meter for og bag. Alle Müthing-maskiner er TÜV-godkendte.

Og hos J. Dyhr A/S er man også sikker på, at det er en maskine, der passer perfekt ind i programmet.

- Det er en professionel slaglemaskine til de professionelle frøavlere, konstaterer Henrik Matthiesen, sælger hos J. Dyhr A/S, og tilføjer, at maskinen supplerer det Krone-program, maskinforretningen i forvejen har, rigtig godt.

Ligeledes i programmet for de større Müthing-maskiner finder man modellerne MU-H/S og MU-L/S, der især udmærker sig ved deres fleksibilitet.

Det er en bag- og sidemulchmaskine, der kan arbejde og indstilles til forskellige niveauer af areal. Kravet til traktoren vil her ligge fra 55 til 130 hestekræfter.

- De kan arbejde fra 90 grader op og 60 grader ned i en arbejdsbredde fra 1,4 – 2,5 meter. Der er et hav af muligheder, forklarer Kim Lund Hansen.

I den mindre ende af maskinprogrammet finder man blandt andet Müthing MU-E Hydro Vario, der findes i flere udgaver og udstyrsvarianter. Denne maskine kræver kun frontmontering på en minilæsser, hos J. Dyhr A/S og Brøns en JCB-minilæsser – men det er ikke et krav:

- En minilæsser er påkrævet, men maskinen kan tilpasses alle mærker, fabrikater og typer af minilæssere, forklarer Kim Lund Hansen.

Maskinen er trukket af et pendulophæng, der tilpasser sig terrænet.

- Den trækkes med lille rullemodstand i stedet for at blive skubbet, og følger dermed enhver jordkontur, uddyber Kim Lund Hansen, der tilføjer at denne type ophæng udelukkende findes hos MU-E.

Demotour og dyrskue

J. Dyhr A/S har allerede nu maskinprogrammet fra Brøns Group i sit forhandlerprogram. Müthing-maskinerne bliver seneste skud på stammen med en forhandleraftale, der kom i hus i starten af april i år.

Henrik Matthiesen afslører, at der allerede nu er flere events og arrangementer i kalenderen, hvor man vil præsentere Müthing.

Det vil dels ske som en del af en landsdækkende demotour med Valtra Danmark og Brøns Group, hvor to maskiner og to traktorer vil kunne ses og opleves i hele Danmark, og hvor J. Dyhr A/S er med på den fynske del.

Og dels i forbindelse med årets fynske dyrskue, hvor J. Dyhr deltager på en fællesstand med en anden fynsk forhandler fra det nordfynske område.

Læs også