MF 7S.190 imponerer - især i førerhuset

Ergonomisk armlæn hentet direkte fra MF 8S med al betjening samlet og et retrodesign, der leder tankerne tilbage på modellerne fra 1980’erne, gør Massey Ferguson model 7S.190 til en efterspurgt vare.

Terminalerne har fået et heftigt boost, hvor layout og funktioner er bygget op med billeder og efter et Ipad system. Det nye kørearmlæn, hvor alle funktioner er samlet. Den nye MF model udmærker sig især i førerhuset, hvor der er kommet nyt design af kørearmlæn, med al betjening samlet, så det ergonomisk er let at gå til.

Den allerførste Massey Ferguson model 7S.190 på fynsk jord er netop solgt af Heden Maskinforretning til Gråsten Landbrugsskole via deres afdeling i Stevning på Als.

Den udmærker sig især i førerhuset, hvor der er kommet nyt design af joysticks og armlæn, med al betjening samlet, så det ergonomisk er let at gå til.

- Det giver en bedre arbejdsplads med bedre adgang til Datatronic 5-terminalen, bedre betjening og ekstra komfort, siger produktchef hos Agco Danmark, der er importør af Massey Ferguson traktorer, Bo Moisen.

Desuden har terminalerne fået et heftigt boost, hvor layout og funktioner er bygget op med billeder og efter et Ipad system.

- Tekst kan hurtigt vildlede, så når der er bygget op med billeder, er det for at gøre det lettere tilgængeligt, forklarer produktchefen. 

Det må ikke være besværligt

Det har været vigtigt for Massey Ferguson, at funktionerne er lette at gå til, så vi får dem brugt. Er det for besværligt, kommer de bare til at være der uden, at landmanden får glæde af dem, siger han.

Sammenlignet med tidligere modeller er støjniveauet lavere og der er kommet mere kapacitet på varme- og klimaanlæg.

- Det giver igen en øget komfort, som er vigtig, når der tilbringes mange arbejdstimer i traktoren, siger han.

 

Data direkte fra computer til traktor

Massey Ferguson 7S.190 er udstyret med TaskDoc Pro-systemet til trådløs overførsel af data. Det giver en sikkerhed i, at data ryger direkte til og fra traktoren og til programmet Crop Manager fra Seges Innovation.

- Det er en stor fordel, at vi har en trådløs funktion, der sender automatisk, når man benytter Crop Manager. Men selvfølgelig kan man også anvende andre programmer, som for eksempel Næsgaard Mark, her skal man blot huske usb-stikket, fortæller Bo Moisen.

 

Hyldest til nostalgiske modeller

Alle Massey Ferguson modeller ligner hinanden i opbygning, hvilket gør det let at gå fra den ene model til den anden.

Model 7S.190 er således en videreførelse af MF 7700 S-serien og med et retrodesign tilbage fra modellerne fra 1980’erne også i forhold til farvekombinationer.

- Det er en hyldest til de nostalgiske modeller, siger produktchefen.

MF 7S kan fås med Dyna-6 semi-powershift transmission, samt den trinløse Dyna-VT transmission, alt afhængig af modelstørrelse.

Læs også