Ny førerløs robot melder sig på marken

Vejer 7,8 ton, har 156 hestekræfter og kan arbejde i døgndrift. Autonom robot er demonstreret på dansk jord.

Philipp Kamp demonstrerer brugen af fjernbetjening til robotten og viser desuden, hvordan den førerløst kan arbejde i marken. Video: Anders Lei
Robotterne kan fås både med hjul og bælter. Thorsen Teknik og FMR Maskiner udgør tilsammen AllAgBots Nordic, der er den danske distributions- og servicepartner. Her repræsenteret af Anders Højte (tv.) og Torben Thorsen (th.). AgXeed havde sin egen mand, Philipp Kamps, i marken for at vise, hvad virksomhedens robotter kan klare. Med en fjernbetjening er det muligt at styre robotten, mens den er i færd med at udføre det af brugeren på forhånd definerede stykke arbejde. Philipp Kamp demonstrerer brugen af fjernbetjening til robotten og viser desuden, hvordan den førerløst kan arbejde i marken. Video: Anders Lei

Der har været premiere på AgBot 5.115T2 i blandt andet Farsø. En føreløs robot, som kan være startskuddet på det, der kommer til at udfordre den moderne traktor med førerhus.

AgBot 5.115T2 er en af flere robotter udviklet af den nederlandske virksomhed AgXeed B.V., der samarbejder med Claas og Amazone.

Robotten kan løse et væld af forskelligartede opgaver – både store og små – fordi den blandt andet opnår alsidighed gennem det, at den kan udstyres med flere forskellige værktøjer. 

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også