82 fod til Langeland

Når frøhøsten indledes i denne uge på Rubenlund Agro, sker det med to af verdens største mejetærskere, New Holland CR 10.90.

I denne uge indledes årets høst af de 1.700 hektar på Rubenlund Agro A/S på Nordlangeland i et areal med engrapgræs.

Det sker med to nye New Holland CR 10.90 rotormejetærskere, begge med 41 fods såkaldte flexskærborde, henholdsvis af mærkerne MacDon og Geringhoff. Med 700 hk motor, 14.500 liters korntank og med en kapacitet på 5-6 hektar i timen er der tale om verdens største mejetærskermodel.

- Vi har valgt disse skærborde, som i tre dele kan bevæge sig både plus og minus 50 centimeter. I forhold til vore mange kuperede marker med blandt andet frøgræs er det afgørende at kunne hente afgrøderne helt nede ved jorden over hele bredden, forklarer Rubenlunds indehaver, Ulrik Bremholm.

Medarbejderindflydelse

At valget faldt på New Holland skyldes også, at medarbejderne har været med i undersøgelsesfasen, hvor seks af bedriftens markfolk havde fået opgaven på Agritechnica-messen i november i Hannover.

- Der var tre mærker i spil i sidste runde, og i forhold til kapaciteten, teknologien og enkeltheden i servicearbejdet, sammenholdt med flere mindre detaljer, afgjorde beslutningen at gå fra de hidtidige hybridmejetærskere til rotormaskiner.

- Netop den store rotor gør, at kapaciteten er til stede, når der er mest behov i de bedste høsttimer. Førhen kørte vi mere i døgndrift, men af hensyn til mandskabet er det vigtigt, at både de og maskinen kan levere optimalt, så årets afkast fra markerne kan hentes bedst muligt hjem, lød det Ulrik Bremholm, da han var på besøg på Det Fynske Dyrskue på standen hos Kragmann A/S i Middelfart, som leverer og skal servicere de to store mejetærskere.

 

Læs også