Udvider programmet i dybdeharver

Kubota udvider programmet af dybdeharver og tilbyder nu de bugserede modeller CU3001T og CU3001PT i flere arbejdsbredder fra 4,0 til 5,0 meter.

Ofte er det nødvendigt at komme hurtigt i marken efter høsten, og en dybdeharve kan give en effektiv jordbearbejdning. Specielt ved dyrkningssystemer med reduceret jordbearbejdning har stubarbejde en stor betydning for at opretholde jordstrukturen og fugtigheden og begrænse erosionen.

De nye Kubota CU3001T og CU3001PT er målrettet til dette formål. Begge modeller er opdelt i tre zoner. Dybdeløsning, jævning og genpakning, som sker i én overkørsel. Ved hjælp af bugserløsningen minimeres løftekraftbehovet, så der ikke behøves en stor traktor for at kunne håndtere harverne.

Tandafstanden er på 280 mm med en afstand mellem tandrækkerne på 750 mm og en frihøjde under rammen på 870 mm, der sikrer et perfekt materialeflow. Den maksimale arbejdsdybde på 35 cm er en mulighed med CU3001PT og 30 cm med CU3001T. Harverne tilbydes med Triflex 700-tænder, som er blandt markedets stærkeste, og harverne kan udstyres med et bredt udvalg af spidser og skær.

Når det er stenede forhold, har Triflex 700 bevist sit værd med bladfjedreudløsere og en hul tand, som deraf har en stor sidevejs fleksibilitet i jorden og en udløserkraft på 700 kg med 27 cm udløserhøjde. Det smalle design og den unikke udformning reducerer trækkraftbehovet samtidig med, at der sikres perfekt jordsøgning i svære jorde.

Læs også