Pænt fremmøde til Røstofte-demo

Omkring 100 aktive landmænd troppede op, da Røstofte Maskiner for nylig holdt demo-markdag ved Sakskøbing på Lolland.

Til demonstrationen var der mulighed for at prøvekøre Claas-traktorer og redskaber fra blandt andet Kverneland. Foto: Røstofte Maskiner Det var de nyeste versioner af redskaberne, der blev vist frem til demonstrationen ved Sakskøbing. Foto: Røstofte Maskiner

Tidligere i november havde Røstofte Maskiner A/S inviteret til demo-markdag ved Sakskøbing på Lolland, og det var et arrangement, som tiltrak omkring 100 aktive landmænd.

- Vi er meget tilfredse med fremmødet, og vi var også heldige, at vejrguderne var med os, så alt i alt havde vi en rigtig god dag, fortæller Uffe Jørgensen, der er sælger i Røstoftes Sakskøbing-afdeling.

Maskinforretningen har udvidet Kverneland-samarbejdet øst for Storebælt, og til demonstrationen var der mulighed for at prøvekøre Claas-traktorer og redskaber fra blandt andet Kverneland og Bednar.

- De fremmødte kunne på den måde prøve at køre med de redskaber, der kan monteres – som blandt andet Kverneland-dybdeharver, Discharve eller Kverneland-plove. Det var de nyeste versioner af redskaberne, der blev vist frem, oplyser Uffe Jørgensen.

Rigtig langt fremme

Røstofte Maskiner havde endvidere en maskinudstilling fra andre mærker, såsom Spearhead, Fliegl, VM Loader, Bredal og HeVa, ligesom der var mulighed for at høre Henrik Nissen fra Danish Agro-koncernen, der fortalte om Cropline, som blandt andet kan bruge data fra udbytteregistrering.

- Man kan lære rigtig meget af det, og Kverneland er rigtig langt fremme på det område. Man behøver ikke gå den lange vej og lave udbyttemåling på mejetærskeren og få bearbejdet data, forklarer Uffe Jørgensen.

- Det kan, fortsætter han videre, være så simpelt som at have en gødningsspreder eller sprøjte, der har teknikken til at lave variabel tildeling.

Uffe Jørgensen oplyser i den forbindelse, at hvis man på marken har et område med sort jord på tværs af kørselsretningen, kan man gå ind og tegne på kortet, at man ønsker at tildele en mindre gødningsmængde. Så vil maskinen regulere for det, når den når til det punkt på marken.

Derudover kan den variere spredningen. Spredebilledet kan deles op i forskellige mængder at tildele efter i bredden – med 36 meters arbejdsbredde kan man have fire forskellige tildelingsmængder over bredden.

Læs også