bannerPos

Danmarkspremiere på Case IH

Den nye Case IH CVXDrive-traktor, der ligger i HK-området 100 til 130 hk, bliver for første gang i Danmark vist frem på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, som afholdes fredag og lørdag i denne uge.

Per Jørgensen

CEO og Journalist
22-05-2019 17:25
Når dyrskuesæsonen traditionen tro skydes i gang i Aabenraa med Det Sønderjyske Fællesdyrskue, er det med en Danmarkspremiere på en helt ny Case IH 110 CVXDrive-traktor.

Den nye Case IH CVXDrive-traktor, der ligger i HK-området 100 til 130 hk, bliver for første gang i Danmark vist frem på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, som afholdes fredag og lørdag i denne uge.

Den nye traktorserie er udstyret med en kabine, som man normalt ikke ser på traktorer i denne hestekræftstørrelse, blandt andet har de nye Case IH-traktorer samme intuitive betjeningsplatform som på alle Case IH-traktorer fra 100 hk til 620 hk.

Med en kraftig 4-cylindret motor er opbygningen kompakt, og manøvredygtigheden er også som man kender det fra en 100 hk traktor, men med den trinløse CVXDrive-transmission er komforten taget til et nyt niveau for denne klassen, og alsidigheden i den trinløse transmission gør traktor velegnet til mange forskellige opgaver.

- Hos Case IH forventer vi os meget af denne helt nye traktorserie, som på SIMA vandt en Machine of the Year Award. Vi er sikre på, at mange vil finde kombinationen af en traktor, der er så kompakt meget tiltalende, siger Morten Nørtoft Jørgensen, Marketing Manager for Case IH i Norden og Baltikum.

Der er fire modeller i denne nye serie: 100, 110, 120 og 130 hk – og som vanligt for Case IH angiver modelbetegnelse på siden af traktoren dens nominelle hestekræfter.

Det er Case IH 110-CVXDrive modellen, som vises for første gang på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa af Brdr. Holst Sørensen samt Frost Traktor og Maskinservice.

- Vi har fået en af de indtil nu få producerede traktorer i denne serie til Danmark, hvor vi vil vise den med en LRZ 120 frontlæsser, slutter Morten Nørtoft Jørgensen.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next