bannerPos

Fendt 900-serien runder 400 hk

Fendts 900 Vario-serie runder med topmodellen 942 nu hele 400 hk.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
02-07-2019 11:28
Fendts stortraktorer når nye milepæle både teknisk og digitalt. De første traktorer lander i Danmark allerede sidst i denne måned. Mulighed for at køre demo-modeller både i høst og til efteråret.

Donnerwetter!

Vejret spillede med, da Fendt på en international pressekonference præsenterede sin nye 900 Vario-serie i hovedkvarteret i Marktoberdorf i Bayern i Sydtyskland tirsdag formiddag.

Et stort tordenvejr trak således ind over bjerglandskabet i timerne, hvor den nye 900-serien blev præsenteret for den europæiske landbrugspresse. Og det er lidt af et mekanisk og teknologisk tordenskrald, som Fendt nu sætter i produktion.

Således runder Fendts 900 Vario-serie med topmodellen 942 nu hele 400 hk med modelserien, der henvender sig til storlandbrug og maskinstationer.

I Danmark i denne måned

Danske landmænd og maskinstationer kan allerede nu begynde at glæde sig til at få traktorserien præsenteret på dansk jord, fortæller Kasper Glibstrup, der er area sales manager hos Fendt i Danmark, som hører under Agco-koncernen.
- De første to traktorer leveres til danske forhandlere i de kommende uger. De er produceret allerede, og lander i Danmark sidst i juli, fortæller Kasper Glibstrup.
Der kommer syv demotraktorer til Danmark i alt. 
- Fra august og ind i efteråret vil der blive kørt demoer i Danmark. Hvis man har lyst til at prøvekøre en ny traktor, så skal man have fat i en af vores forhandlere, forklarer Kasper Glipstrup.

Levering fra september

Falder man for en traktor, kan man forvente at få en leveret allerede fra september. Men det afhænger helt af efterspørgslen. Leveringshastigheden kommer også an på udstyrsønsker osv.

- Vi ser leveringstider på to en halv og op til fem måneder. Det kan være alt derimellem. Så bestiller man i oktober bliver det sandsynligvis med levering i januar-februar måned 2020, forklarer Kasper Glibstrup.

Han tilføjer, at man i den nye 900-serie som kunde blandt andet kan glæde sig over, at den digitale udvikling betyder nye arbejdsmetoder på servicesiden.

- Vi taler blandt andet flådestyring for kunden og ud til hans medarbejdere. Og også flådestyring, hvor vi kan koble op til vores værkførere, så de kan foretage en monitorering af maskinen. Får de eksempelvis en alarm på en traktor, som kører uden for de parametre, den normalt skal køre inden for, kan vi gribe ind. Det sikrer bedst mulige oppetid på traktoren, forklarer Kasper Glibstrup.

Første 900-maskine er fra 1995

900 Vario-serien blev første gang præsenteret på Agritechnica i Hannover i 1995. dengang med en 260 hk Fendt Favorit 926 Vario.

Den nyudviklede modelrække tæller fem modeler 930 Vario, 933 Vario, 936 Vario, 939 Vario og 942 Vario. Ydelsesmæssigt ligger intervallet fra 296 til 415 hk.

Kræfterne leveres af 6-cylindrede 9 liters MAN-turbomotorer, der er designet til Fendt 

Fendt 900 Vario når den i udlandet tilladte tophastighed på hele 60 km/h ved blot 1.450 o/min, 50 km/h ved 1.200 o/min og 40 km/h ved 950 o/min. det maksimale drejningsmoment på 1.970 Nm nås ved blot 1.100 o/min i topmodellen Fendt 942 Vario.
 

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.

500 forskere aflyser klimakrise

Et globalt netværk på 500+ forskere og andre personer med viden om klimaet har skrevet under på en deklaration om, at der ikke findes en klimanødstilstand.
Side 1 af 1659 (33169 artikler)Prev1234567165716581659Next