bannerPos

Fendt 900-serien runder 400 hk

Fendts 900 Vario-serie runder med topmodellen 942 nu hele 400 hk.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
02-07-2019 11:28
Fendts stortraktorer når nye milepæle både teknisk og digitalt. De første traktorer lander i Danmark allerede sidst i denne måned. Mulighed for at køre demo-modeller både i høst og til efteråret.

Donnerwetter!

Vejret spillede med, da Fendt på en international pressekonference præsenterede sin nye 900 Vario-serie i hovedkvarteret i Marktoberdorf i Bayern i Sydtyskland tirsdag formiddag.

Et stort tordenvejr trak således ind over bjerglandskabet i timerne, hvor den nye 900-serien blev præsenteret for den europæiske landbrugspresse. Og det er lidt af et mekanisk og teknologisk tordenskrald, som Fendt nu sætter i produktion.

Således runder Fendts 900 Vario-serie med topmodellen 942 nu hele 400 hk med modelserien, der henvender sig til storlandbrug og maskinstationer.

I Danmark i denne måned

Danske landmænd og maskinstationer kan allerede nu begynde at glæde sig til at få traktorserien præsenteret på dansk jord, fortæller Kasper Glibstrup, der er area sales manager hos Fendt i Danmark, som hører under Agco-koncernen.
- De første to traktorer leveres til danske forhandlere i de kommende uger. De er produceret allerede, og lander i Danmark sidst i juli, fortæller Kasper Glibstrup.
Der kommer syv demotraktorer til Danmark i alt. 
- Fra august og ind i efteråret vil der blive kørt demoer i Danmark. Hvis man har lyst til at prøvekøre en ny traktor, så skal man have fat i en af vores forhandlere, forklarer Kasper Glipstrup.

Levering fra september

Falder man for en traktor, kan man forvente at få en leveret allerede fra september. Men det afhænger helt af efterspørgslen. Leveringshastigheden kommer også an på udstyrsønsker osv.

- Vi ser leveringstider på to en halv og op til fem måneder. Det kan være alt derimellem. Så bestiller man i oktober bliver det sandsynligvis med levering i januar-februar måned 2020, forklarer Kasper Glibstrup.

Han tilføjer, at man i den nye 900-serie som kunde blandt andet kan glæde sig over, at den digitale udvikling betyder nye arbejdsmetoder på servicesiden.

- Vi taler blandt andet flådestyring for kunden og ud til hans medarbejdere. Og også flådestyring, hvor vi kan koble op til vores værkførere, så de kan foretage en monitorering af maskinen. Får de eksempelvis en alarm på en traktor, som kører uden for de parametre, den normalt skal køre inden for, kan vi gribe ind. Det sikrer bedst mulige oppetid på traktoren, forklarer Kasper Glibstrup.

Første 900-maskine er fra 1995

900 Vario-serien blev første gang præsenteret på Agritechnica i Hannover i 1995. dengang med en 260 hk Fendt Favorit 926 Vario.

Den nyudviklede modelrække tæller fem modeler 930 Vario, 933 Vario, 936 Vario, 939 Vario og 942 Vario. Ydelsesmæssigt ligger intervallet fra 296 til 415 hk.

Kræfterne leveres af 6-cylindrede 9 liters MAN-turbomotorer, der er designet til Fendt 

Fendt 900 Vario når den i udlandet tilladte tophastighed på hele 60 km/h ved blot 1.450 o/min, 50 km/h ved 1.200 o/min og 40 km/h ved 950 o/min. det maksimale drejningsmoment på 1.970 Nm nås ved blot 1.100 o/min i topmodellen Fendt 942 Vario.
 

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next