bannerPos

Firma forsøger sig med udlejning af selvkørende sprøjte

Til en fast hektarpris kan man afprøve en selvkørende sprøjte på egne marker, lyder opfordringen fra TBS.

Keld Jakobsen

Udvikler
14-03-2019 18:23
Måske kan udleje af nyt udstyr give maskinstationer og større gårde blod på tanden i forhold til at købe. Det er håbet hos TBS.

Mange maskinstationer og større gårde overvejer at udskifte den gamle trailersprøjte til en selvkørende sprøjte, men tøver med at tage springet, for hvad nu hvis den nye teknologi ikke passer til driften eller temperamentet? Nu tilbyder TBS tvivlerne at leje en sprøjte til 2019-sæsonen til en fast hektarpris, så de kan afprøve mulighederne under hjemlige forhold, før de beslutter sig.

- Vi har et pænt nysalg af de nye Fendt Rogator-sprøjter til både nye og eksisterende kunder. For den sidste gruppes vedkommende er der tale om byttehandler, for nogle af dem har kørt med selvkørende sprøjter i mange år allerede. Og det er disse indbyttede Challenger Rogator, vi nu har mulighed for at leje ud, fortæller salgschef Jens Hansen.

Stor kapacitet

Han fremhæver fordelene ved den store kapacitet, der gør, at man kan sprøjte alle marker på det helt optimale tidspunkt, eller for eksempel få glæde af at udbringe flydende gødning og mikronæringsstoffer med høj præcision.

Kunderne binder sig kun til 2019 og et vist antal hektar, derefter står det dem helt frit at levere maskinen tilbage ved sæsonens afslutning. Lejen vil typisk ligge omkring 37 kr. pr. hektar.

Man kunne måske tro, at udlejningssprøjterne er forældede modeller.

- Nej, bestemt ikke. De brugte Challenger Rogator-sprøjter er på et højt teknisk niveau. Topmodellen Challenger Rogator RG 655D med komplet dansk udstyrspakke er f or eksempel på listen over udlejningsmaskiner. Og meget bedre end den får man det ikke, siger Jens Hansen.

Ser man på udstyrslisten, betyder det 6000 l tank, 36/24 meter dobbeltstrenget alu-bom og Air-Jet, justerbar sporvidde og frihøjde, luksuskabine og meget mere, så noget er der om snakken, selvom de nye modeller er grønne og hedder Fendt Rogator.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next