bannerPos

Firma forsøger sig med udlejning af selvkørende sprøjte

Til en fast hektarpris kan man afprøve en selvkørende sprøjte på egne marker, lyder opfordringen fra TBS.

Keld Jakobsen

Udvikler
14-03-2019 18:23
Måske kan udleje af nyt udstyr give maskinstationer og større gårde blod på tanden i forhold til at købe. Det er håbet hos TBS.

Mange maskinstationer og større gårde overvejer at udskifte den gamle trailersprøjte til en selvkørende sprøjte, men tøver med at tage springet, for hvad nu hvis den nye teknologi ikke passer til driften eller temperamentet? Nu tilbyder TBS tvivlerne at leje en sprøjte til 2019-sæsonen til en fast hektarpris, så de kan afprøve mulighederne under hjemlige forhold, før de beslutter sig.

- Vi har et pænt nysalg af de nye Fendt Rogator-sprøjter til både nye og eksisterende kunder. For den sidste gruppes vedkommende er der tale om byttehandler, for nogle af dem har kørt med selvkørende sprøjter i mange år allerede. Og det er disse indbyttede Challenger Rogator, vi nu har mulighed for at leje ud, fortæller salgschef Jens Hansen.

Stor kapacitet

Han fremhæver fordelene ved den store kapacitet, der gør, at man kan sprøjte alle marker på det helt optimale tidspunkt, eller for eksempel få glæde af at udbringe flydende gødning og mikronæringsstoffer med høj præcision.

Kunderne binder sig kun til 2019 og et vist antal hektar, derefter står det dem helt frit at levere maskinen tilbage ved sæsonens afslutning. Lejen vil typisk ligge omkring 37 kr. pr. hektar.

Man kunne måske tro, at udlejningssprøjterne er forældede modeller.

- Nej, bestemt ikke. De brugte Challenger Rogator-sprøjter er på et højt teknisk niveau. Topmodellen Challenger Rogator RG 655D med komplet dansk udstyrspakke er f or eksempel på listen over udlejningsmaskiner. Og meget bedre end den får man det ikke, siger Jens Hansen.

Ser man på udstyrslisten, betyder det 6000 l tank, 36/24 meter dobbeltstrenget alu-bom og Air-Jet, justerbar sporvidde og frihøjde, luksuskabine og meget mere, så noget er der om snakken, selvom de nye modeller er grønne og hedder Fendt Rogator.

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer