bannerPos

Flere McCormick-traktorer på vej

- Allerede nu har vi slutsolgt seks traktorer i Danmark, og flere er på vej. Derudover har vi 20 traktorer mere i ordre på fabrikken i Italien, hvor traktoren på billedet er en af de traktorer, som er på vej, siger Kristian Helms (tv), som her ses sammen med Jakob Helms, begge Helms TMT-Centret. Foto: Per Jørgensen.

Per Jørgensen

Journalist
08-03-2019 16:03
Helms TMT-Centret har godt gang i virksomhedens nye import af Argo Tractors, der tæller McCormick, Landini og Valpadana-traktorer. Allerede nu er der solgt seks McCormick-traktorer.

- på besøg hos Argo Tractors-fabrikken i Italien

Det går rigtigt stærkt for Helms TMT-Centret A/S ved Lind i Herning, der for godt fire måneder siden overtog importen fra den store italienske traktorfabrik i byen Fabbrico i Norditalien, Argo Tractors, der tæller tre traktormærker, McCormick og Landini – begge landbrugstraktorer og specialtraktoren Valpadana.

- Allerede nu har vi slutsolgt seks traktorer, og vi har en del forespørgsler lige nu. Derudover har vi 20 traktorer mere i ordre på Argo Tractors-traktorfabrikken i Italien, siger Kristian Helms, der er medindehaver af Helms TMT-Centret, til Effektivt Landbrugs udsendte medarbejder i Italien.

- Flere McCormick/Landini-forhandlere er ligeledes på vej i Danmark, og vi regner med at kunne offentliggøre navnene på vores nye forhandlere inden for kort tid, fortæller Kristian Helms, der kunne fejre 40-års jubilæum i den danske maskinbranche ved udgangen af februar måned i år.

Lang historie

Argo Tractors producerer årligt 15.000 traktorer, men har kapacitet til at producere mere end 22.000 traktorer årligt. Traktorfabrikken blev etableret i 2007, som vi kender den i dag, men historien går endnu længere tilbage. Traktormærket Landini blev grundlagt helt tilbage i 1884 og har den længste historie bag sig af de tre traktormærker.

I december 2000 blev McCormick en del af gruppen, og den berømte traktorfabrik i Doncaster i England blev flyttet til Italien samme år.

Argo Tractors producerer traktorer på fem fabrikker i Italien og havde sidste år en omsætning alene på traktorer på 500 millioner euro. Det er tredje generation af Morra-familien, som ejer Argo Tractors.

Producerer selv

Den italienske traktorfabrik producerer traktorer fra 50 til 310 hk med enten tre-, fire- eller sekscylindrede motorer. 75 procent af alle komponenter til de tre traktormærker producerer virksomheden selv på fabrikkerne i Italien, der ligger i en radius af 25 kilometer fra hinanden.

Det er blandt andet transmissioner, aksler, hjulnav og førerhuse med mere.

På de store traktorer med trinløse transmissioner får Agro Tractors leveret transmissioner fra den tyske ZF-fabrik. På McCormick X6-serietraktorerne er det Argo Tractors selv, som producerer transmissionerne.

Argo Tractors:

Omsætning: 500.000 millioner euro
Eksport: 85 procent
Produktionskapacitet: 22.000 traktorer årligt
Fabrikker: Fem, alle placeret i Italien
Antal medarbejdere: 1.800
Antal importører: 130 i 100 lande
Antal forhandlere: 2.500
Udviklingsomkostninger: 5,5 procent af omsætningen

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer