bannerPos

Flere McCormick-traktorer på vej

- Allerede nu har vi slutsolgt seks traktorer i Danmark, og flere er på vej. Derudover har vi 20 traktorer mere i ordre på fabrikken i Italien, hvor traktoren på billedet er en af de traktorer, som er på vej, siger Kristian Helms (tv), som her ses sammen med Jakob Helms, begge Helms TMT-Centret. Foto: Per Jørgensen.

Per Jørgensen

Journalist
08-03-2019 16:03
Helms TMT-Centret har godt gang i virksomhedens nye import af Argo Tractors, der tæller McCormick, Landini og Valpadana-traktorer. Allerede nu er der solgt seks McCormick-traktorer.

- på besøg hos Argo Tractors-fabrikken i Italien

Det går rigtigt stærkt for Helms TMT-Centret A/S ved Lind i Herning, der for godt fire måneder siden overtog importen fra den store italienske traktorfabrik i byen Fabbrico i Norditalien, Argo Tractors, der tæller tre traktormærker, McCormick og Landini – begge landbrugstraktorer og specialtraktoren Valpadana.

- Allerede nu har vi slutsolgt seks traktorer, og vi har en del forespørgsler lige nu. Derudover har vi 20 traktorer mere i ordre på Argo Tractors-traktorfabrikken i Italien, siger Kristian Helms, der er medindehaver af Helms TMT-Centret, til Effektivt Landbrugs udsendte medarbejder i Italien.

- Flere McCormick/Landini-forhandlere er ligeledes på vej i Danmark, og vi regner med at kunne offentliggøre navnene på vores nye forhandlere inden for kort tid, fortæller Kristian Helms, der kunne fejre 40-års jubilæum i den danske maskinbranche ved udgangen af februar måned i år.

Lang historie

Argo Tractors producerer årligt 15.000 traktorer, men har kapacitet til at producere mere end 22.000 traktorer årligt. Traktorfabrikken blev etableret i 2007, som vi kender den i dag, men historien går endnu længere tilbage. Traktormærket Landini blev grundlagt helt tilbage i 1884 og har den længste historie bag sig af de tre traktormærker.

I december 2000 blev McCormick en del af gruppen, og den berømte traktorfabrik i Doncaster i England blev flyttet til Italien samme år.

Argo Tractors producerer traktorer på fem fabrikker i Italien og havde sidste år en omsætning alene på traktorer på 500 millioner euro. Det er tredje generation af Morra-familien, som ejer Argo Tractors.

Producerer selv

Den italienske traktorfabrik producerer traktorer fra 50 til 310 hk med enten tre-, fire- eller sekscylindrede motorer. 75 procent af alle komponenter til de tre traktormærker producerer virksomheden selv på fabrikkerne i Italien, der ligger i en radius af 25 kilometer fra hinanden.

Det er blandt andet transmissioner, aksler, hjulnav og førerhuse med mere.

På de store traktorer med trinløse transmissioner får Agro Tractors leveret transmissioner fra den tyske ZF-fabrik. På McCormick X6-serietraktorerne er det Argo Tractors selv, som producerer transmissionerne.

Argo Tractors:

Omsætning: 500.000 millioner euro
Eksport: 85 procent
Produktionskapacitet: 22.000 traktorer årligt
Fabrikker: Fem, alle placeret i Italien
Antal medarbejdere: 1.800
Antal importører: 130 i 100 lande
Antal forhandlere: 2.500
Udviklingsomkostninger: 5,5 procent af omsætningen

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.
Side 1 af 1548 (30942 artikler)Prev1234567154615471548Next