bannerPos

Første Giant-læsser med lithium-ion batteri

Den 100 procent elektriske Giant-minilæsser er udstyret med et 48 volts lithium-ion-batteri, placeret hvor motoren traditionelt sidder på en Giant-minilæsser. Læsseren har to separate elektriske motorer.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
25-07-2020 10:13
Den hollandske maskinfabrik, Giant, har netop præsenteret deres 100 procent elektriske minilæsser, der er lydsvag og uden CO2-udledning.

Giants nyeste skud på den elektriske minilæsserstamme hedder G2200E. G for Giant, mens 2200 er maskinens egenvægt i kilo og E står for elektrisk.

Læsseren findes i to udgaver, en standard- og en X-TRA-model.

Det er Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe, der er dansk importør af Giant-minilæssere. Salget foregår gennem et landsdækkende forhandlernet på cirka 25 forhandlere. Udover importen i Danmark har Brdr. Holst Sørensen også importen af Giant-minilæssere i Sverige.

Giant G2200E-modellerne kombinerer det bedste fra begge verdener til en knækstyret læsser, lydsvag drift og ingen CO2-udledning. Minilæsseren bliver dermed den ideelle maskine til læsseopgaver i stalden eller på byggepladser i byen.  

Minilæsseren er udstyret med et 48 volts lithium-ion batteri, placeret hvor motoren traditionelt sidder på en Giant-minilæsser. Læsseren har to separate elektriske motorer, en 6.5 kW til drift af maskinen samt en 11.5 kW for hydraulikken.

Tre batteristørrelser

G2200E og G2200E X-TRA fås med tre batteristørrelser. 250, 375 eller 500 amperetimer. En opladning giver arbejde under normale forhold i 4, 6 eller 8 timer.

Læsseren er udstyret med en indbygget oplader på 40 eller 60 ampere, som kan tilsluttes til 230 volts strømforsyning.

Det er muligt gennem displayet at justere opladningsprocessen, så den tilpasses strømforsyningen på 230 volt med enten 10 eller 16 amperesikringer. Ekstern ladestation er muligt som ekstraudstyr.

Ladestationen er tilgængelig i størrelser fra 150 til 300 ampere og kan oplade batteriet til 50 procent på 30 minutter. Lithium-ion-batterierne holder op til tre gange længere end andre konventionelle batterier, og vinder på flere parametre som ydeevne, hurtig opladning og minimal vedligeholdelse.

Stor ydeevne

G2200E-modellen er med en løftehøjde på 2.85 meter og en løftekapacitet på 1.650 kg velegnet til læsseropgaver i højden. G2200E X-TRA er med en løftehøjde på 2.45 meter og en løftekapacitet på 2.200 kg udviklet til ekstremt tungt arbejde specielt inden for entreprenørsektoren.

I sommeren 2016 åbnede et nyt forsknings- og udviklingscenter på Giant-fabrikken for at udvikle og bygge nye og innovative maskiner. En betydelig udvidelse i blandt andet ingeniørafdelingen gør, at viden forbliver i huset, og fokus bibeholdes på udviklingen af eldrevne maskiner.

G2200E repræsenterer fremtiden inden for elektriske minilæssere fra Giant og er det første svar på en stigende efterspørgsel på CO2-neutrale læssemaskiner.

 

per@effektivtlandbrug.dk
telefon 20 25 10 37

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.

Kritik af landboformand for kommunalt BNBO-frieri

- Det er direkte usmageligt at sætte landmænd under pres for at indgå såkaldt frivillige BNBO-ordninger helt uvidende om, hvad alle andre modtager, lyder kritik fra grundvandsforening.

Frankrig vil tillade roebejdsning med neonikotinoider

Den franske landbrugsminister har torsdag overraskende gen-godkendt neonikotinoider for op til tre år for at hjælpe de hårdt virusgulsot-skadede franske sukkerroemarker.

Vækstregulering anbefales kun i kraftigt udviklede vinterrapsmarker

Der er sjældent behov for svampebekæmpelse om efteråret. Caryx og Juventus foretrækkes, da de ikke tæller i triazol-regnskabet.

Kartoflers lagersygdomme begynder i marken

Korrekt opbevaring af kartofler efter optagning kræver omhyggelighed. En traditionel kartoffelkule er en mulighed, men omkostningerne ved en kule kan ofte være højere end ved at bygge og drive et lager, lyder det fra Grimme Skandinavien.

Efterlyser politisk fokus på slagtesvineproducenters vilkår

Flere slagtesvin i Danmark kan skabe vækst og arbejdspladser, lød det i går fra svineproducent Mads Niær Kristensen, Grauballegård nær Silkeborg, da de to fødevareordførere for henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet, Erling Bonnesen og Anders Kronborg, lagde vejen forbi.

Svinebestanden er steget betydeligt i Danmark

De forbedrede priser på svinekød er formentlig medvirkende til, at svinebestanden i det sidste år er steget med næsten fem procent.

Pulje til slagtesvinestalde er oversøgt

Rådgiver kritiserer støtteordning til nye slagtesvinestalde, som er blevet overansøgt med 40 millioner kroner alene af rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik I/S.
Side 1 af 1891 (37813 artikler)Prev1234567188918901891Next