Fremstil prototyper hurtigt: Slidstærke Igus gear fra 3D printeren

Henning K. Andersen 16-10-2018 10:23:08
Man kan parkere, tilslutte og oplade med hurtigt konfigurerbare og slidstærke igus tandhjul i Matrix ladesystemet.
Easelink benytter hurtig konfigurerbare og slidstærke gear fra Igus 3D printservice

Hvis omkostningerne løber løbsk i forbindelse med fremstillingen af prototyper, kan det være en økonomisk udfordring for nystartede virksomheder. High-tech selskabet Easelink fra Graz, Østrig, benytter derfor 3D printservice fra motion plastic specialisten Igus. Komponenter, som tandhjul, kan konfigureres online, printet økonomisk og leveres indenfor 24 timer. Her benyttes slidstærke og friktionsoptimerede højtydende plastmaterialer. 

E-mobility har endnu ikke oplevet sit store gennembrud. En af årsagerne til dette er, at lade-infrastrukturen stadig er i spæde start. For mange bilister er tilgængeligheden ved ladefaciliteter utilstrækkelig. Easelink ønsker at ændre dette. Det innovative nystartede selskab har udviklet "Matrix Charging", et bil-ladesystem bestående af to komponenter: En ladeplade der er tilsluttet et lysnet er monteret på parkeringspladsen. 

En connector under den elektriske bil falder ned ved parkering over pladen. Ladeprocessen starter automatisk, uden af føreren skal tilslutte et kabel - som ved induktiv ladning, men med op til ti gange dens ladeeffekt og med 99 % effektivitet. Under udviklingsprocessen skabte designerne en produktionsklar komponent gennem flere prototyper. Hvis man mister kontrollen over omkostninger og tidsforbrug i denne fase, kan fremstilling af prototyper være nok til at vælte projektet. 

Men Easelink producerede komponenterne uden problemer. De benyttede 3D printservice fra Igus ved fremstillingen af tandhjul i mekanismerne på hver af deres prototyper for connectors. 

Tandhjul konfigureret hurtigt online
Igus 3D printservice inkluderer en online konfigurator der tillader ingeniører at designe tandhjul på sekunder. Konstruktøren skal blot vælge det passende tandhjulsmodul og indstille antallet af tænder samt momentoverførslen. Konfiguratoren skaber en 3D model af tandhjulet, som basis for 3D print. Der kan oprettes hundreder af varianter af enkelte og dobbelt tandjul uden brug af CAD-software. 

Slidstærke tandhjul klar til afsendelse på 24 timer
Industrielle selektive laser sintering (SLS) maskiner printer tandhjulet. De er normalt klar til afsendelse indenfor bare 24 timer. 

- Prototype-konstruktion, høj fleksibilitet og hurtige leveringstider er afgørende. Det er nøjagtig disse faktorer vi sætter pris på - hurtigt valg og print af tandhjul i mange variationer via Igus online konfigurator, udtaler Hermann Stockinger, grundlægger af Easelink. 

Igus benytter deres iglidur I6 som printmateriale. Denne højtydende plast modstår omgivende temperaturer på -40 til +80 grader Celsius, er trykfast op til 44 MPa og har en meget høj slidstyrke. Igus ingeniørerne har påvist i laboratorietests at det er markant mere robust end klassiske plast polyoxymethylen (POM).

Her benyttes tandhjul med 12 omdrejninger i minuttet og med en momentbelastning på 5 Nm. Resultatet: 3D printet tandhjul fremstillet af iglidur I6 er stadig fuldt funktionsdygtig efter en million cyklusser, og slidtagen kan næsten ikke måles. I modsætning til et tandhjul fremstillet af POM. Det blev slidt op efter 312.000 cyklusser og brød sammen efter 621.000 cyklusser.

L&F glæder sig over fald i antibiotikaforbrug

24-01-2019 12:00:54

I 2018 lykkedes det endnu en gang de danske landmænd at reducere antibiotikaforbruget pr. svin, så forbruget nu er nedbragt med 18 procent de seneste fem år.


Årsmøde i Økologisk VKST: Økologien går kun en vej – opad

24-01-2019 11:00:50

Ved det rekordstore årsmøde i Økologisk VKST slog chefkonsulent Lisbeth Frank Hansen fast, at økologien såvel i Danmark som på verdensplan er stærkt stigende.


Eliteuddannelse skudt i gang på Møllerup Gods

24-01-2019 11:00:49

Tirsdag startede den nye overbygningsuddannelse for landbruget på Møllerup Gods på Djursland. Uddannelsen skal være med til at holde danske landmænd i den globale førertrøje.


Foderkoncept sætter fokus på rådgivning og opfølgning

24-01-2019 10:00:10

Den nordjyske svineproducent Gunner Mikkelsen begyndte i efteråret at sætte mere fokus på sine smågrise. Han valgte at sige ja til DLG’s foderkoncept PrimeFeed, som ud over foder til smågrisene også er rådgivning og opfølgning.


Landboformand utilfreds med forløb om vandplanerne

24-01-2019 09:25:14

Miljøstyrelsen har undladt at medtage de indsigelser, som landmænd og vandråd er kommet med i forhold til udtagning af vandløb i vandplanerne.


Unge landmænd debatterede økologi og konventionelt landbrug

24-01-2019 08:52:22

Region Vejle LandboUngdom satte i samarbejde med Landbrugsrådgivning Syd fokus på forbrugerne. Omdrejningspunktet var forbrugernes syn på økologi vs. konventionelt landbrug.


Dansk problemulv skal nedlægges i Tyskland

24-01-2019 08:00:19

Den danskfødte ulv, der er erklæret problemulv i Slesvig-Holsten, bliver snart reguleret væk, hvis det står til de lokale myndigheder i den nordtyske region.


Nye kornsorter kan påvirke foderværdien signifikant

24-01-2019 08:00:07

Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt. Derfor arbejdes der ihærdigt med udviklingen af nye sorter.


Klimaminister vil drøfte udtagning af lavbundsjorder

24-01-2019 07:00:16

Landbruget kommer til at skulle levere i fremtiden for at sænke udledningen af klimagasser, forsikrer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) overfor kritisk opposition i Folketinget. Han vil dog ikke sige noget om hvordan.


Frustreret vandråd skriver til ministeren

23-01-2019 16:32:28

Flere frustrerede medlemmer af Vandråd Djursland har sendt et åbent brev til ministeren. Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på et indspil, som ikke bliver brugt?


US-afgrøder fastholder ny stigende pristendens

23-01-2019 15:55:20

Der er atter kommet godt gang i efterspørgslen efter amerikanske afgrøder. Det kan ses på prisgrafen for især soja og majs, der fastholder den forholdsvis nye stigende pristendens. Prispotentialet opad er stort for amerikanske afgrøder og det vil den derfor også være for afgrødepriserne herhjemme.


Stort ryk ind ved åbent hus i Rimmerhus

23-01-2019 14:00:42

Masser af gæster, da Dansk Maskincenter i Rimmerhus ved Videbæk holdt åbent hus.


Fra halvtag til lukket bygning

23-01-2019 12:10:36

Da man ikke har haft lignende projekter at sammenligne med, har byggeriet af Quantafuels anlæg i Skive krævet mange korrektioner undervejs.


Grøn diesel-produktion går snart i gang

23-01-2019 12:00:49

Mandag holdt Quantafuel rejsegilde i Skive. Til juni er de som de eneste i verden klar til at omdanne plastaffald til bæredygtigt brændstof.


Nyt kartoffelcenter er indviet i Give

23-01-2019 11:39:58

Danespos ny forædlingsstation og hovedkontor, som skal skabe rammerne for fremtidens kartoffelplanter er nu blevet indviet.


Medarbejdere fra øverste hylde

23-01-2019 11:20:29

Claus Bruun Jørgensen i Tinglev er altid årvågen efter at rekruttere dygtige medarbejdere og elever til sin 2.000 søer store svineproduktion. Han har både udenlandske og danske ansatte.


Nutrifair: Skab netværk og få ny viden i januar

10-12-2018 10:50:51

Der er mange gode grunde til at besøge Nutrifair. Hør både svineproducent Claus Bruun Jørgensen og kvægavler Rick van Heesch fortælle om, hvorfor du også bør dukke op i Fredericia den 16. og 17. januar.


Side 1 af 1440 (28787 artikler)Prev1234567143814391440Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer