bannerPos

Fremstil prototyper hurtigt: Slidstærke Igus gear fra 3D printeren

Man kan parkere, tilslutte og oplade med hurtigt konfigurerbare og slidstærke igus tandhjul i Matrix ladesystemet.

Henning K. Andersen

16-10-2018 10:23
Easelink benytter hurtig konfigurerbare og slidstærke gear fra Igus 3D printservice

Hvis omkostningerne løber løbsk i forbindelse med fremstillingen af prototyper, kan det være en økonomisk udfordring for nystartede virksomheder. High-tech selskabet Easelink fra Graz, Østrig, benytter derfor 3D printservice fra motion plastic specialisten Igus. Komponenter, som tandhjul, kan konfigureres online, printet økonomisk og leveres indenfor 24 timer. Her benyttes slidstærke og friktionsoptimerede højtydende plastmaterialer. 

E-mobility har endnu ikke oplevet sit store gennembrud. En af årsagerne til dette er, at lade-infrastrukturen stadig er i spæde start. For mange bilister er tilgængeligheden ved ladefaciliteter utilstrækkelig. Easelink ønsker at ændre dette. Det innovative nystartede selskab har udviklet "Matrix Charging", et bil-ladesystem bestående af to komponenter: En ladeplade der er tilsluttet et lysnet er monteret på parkeringspladsen. 

En connector under den elektriske bil falder ned ved parkering over pladen. Ladeprocessen starter automatisk, uden af føreren skal tilslutte et kabel - som ved induktiv ladning, men med op til ti gange dens ladeeffekt og med 99 % effektivitet. Under udviklingsprocessen skabte designerne en produktionsklar komponent gennem flere prototyper. Hvis man mister kontrollen over omkostninger og tidsforbrug i denne fase, kan fremstilling af prototyper være nok til at vælte projektet. 

Men Easelink producerede komponenterne uden problemer. De benyttede 3D printservice fra Igus ved fremstillingen af tandhjul i mekanismerne på hver af deres prototyper for connectors. 

Tandhjul konfigureret hurtigt online
Igus 3D printservice inkluderer en online konfigurator der tillader ingeniører at designe tandhjul på sekunder. Konstruktøren skal blot vælge det passende tandhjulsmodul og indstille antallet af tænder samt momentoverførslen. Konfiguratoren skaber en 3D model af tandhjulet, som basis for 3D print. Der kan oprettes hundreder af varianter af enkelte og dobbelt tandjul uden brug af CAD-software. 

Slidstærke tandhjul klar til afsendelse på 24 timer
Industrielle selektive laser sintering (SLS) maskiner printer tandhjulet. De er normalt klar til afsendelse indenfor bare 24 timer. 

- Prototype-konstruktion, høj fleksibilitet og hurtige leveringstider er afgørende. Det er nøjagtig disse faktorer vi sætter pris på - hurtigt valg og print af tandhjul i mange variationer via Igus online konfigurator, udtaler Hermann Stockinger, grundlægger af Easelink. 

Igus benytter deres iglidur I6 som printmateriale. Denne højtydende plast modstår omgivende temperaturer på -40 til +80 grader Celsius, er trykfast op til 44 MPa og har en meget høj slidstyrke. Igus ingeniørerne har påvist i laboratorietests at det er markant mere robust end klassiske plast polyoxymethylen (POM).

Her benyttes tandhjul med 12 omdrejninger i minuttet og med en momentbelastning på 5 Nm. Resultatet: 3D printet tandhjul fremstillet af iglidur I6 er stadig fuldt funktionsdygtig efter en million cyklusser, og slidtagen kan næsten ikke måles. I modsætning til et tandhjul fremstillet af POM. Det blev slidt op efter 312.000 cyklusser og brød sammen efter 621.000 cyklusser.

Rådner væk: Uudnyttede roetoppe og halm gemmer på energi svarende til en halv milliard liter olie

Der ligger biomasse nok til produktion af 500 millioner kubikmeter biometan og rådner på danske marker hvert år, vurderer ekspert.

Er din gård i virkeligheden en villa?

Nye vurderinger kan have stor betydning for mindre landbrugsejendomme, siger skatterådgiver.

Denne uges markangreb

Planteavlskonsulenter landet over melder hver uge deres observationer af sygdomme og skadedyr i markerne ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, der her giver en status på denne uges aktuelle angreb.

Flydende gødning svider vintersæden voldsomt i år

– Vi har aldrig set noget lignende, fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak i denne uge om de voldsomme gulsvidninger, som nu ses efter udsprøjtning af flydende N.

Kartoffellægningen er i gang hos Jørgen Nederby

Efter sidste uges frostgrader glæder kartoffelavler Jørgen Nederby sig over at være i gang med lægningen af de 220 hektar kartofler. Han forventer at være færdig 1. maj.

Energi fra restprodukter kan erstatte naturgassen

Biogas kan udnyttes til at producere el, når det ikke blæser, og solen ikke skinner. Biogas kan nemlig oplagres i modsætning til vind- og solenergi.

Vandløbshøring medfører blot små-justeringer

De høringssvar, om hvilke mindre vandløb der skal med i vandområdeplanerne, er nu gennemgået. Det samlede resultat er, at det fortsat er knap 1.000 km mindre vandløb som udgår af vandområdeplanerne.
Side 1 af 1518 (30359 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer