bannerPos

Fuldfoderblander til intensiv anvendelse

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men under malingen på RMH Trio Heavy Duty DK gemmer der sig vognsider og snegle med rustfrit højstyrkestål af typen 3CR12, og trailerne er bygget op på et bomstærkt chassis, der både giver behagelig og sikker transport på landevejen. Der er hydrauliske bremser på alle fire hjul.

Per Jørgensen

Journalist
10-01-2019 11:00
RMH Trio Heavy Duty DK og CN Maskinfabrik har i samarbejde udviklet en fuldfoderblander i en trailerversion.

Israelske RMH har nu i samarbejde med den danske importør CN Maskinfabrik A/S udviklet en trailermodel, der indeholder nogle af de selvkørende modellers fordele.

Det drejer sig blandt andet om Heavy Duty blandekar og blandesnegle med højstyrkestål, der er beregnet til mange daglige blandinger. De lette blandeskruer belaster ikke vinkelgear og transmissioner unødvendigt og sparer også brændstof.

Den nye model hedder RMH Trio Heavy Duty DK og produceres typisk med en kapacitet på henholdsvis 35 og 45 kubikmeter, men kan leveres i andre størrelser efter bestilling.
 

Seks vejeceller

Vognen er konstrueret med to aksler, hvoraf den bagerste er drejbar, så den store fuldfodervogn nemt kommer rundt om bygningerne og ind, hvor pladsen er trang. 

Blandingen klares ved hjælp af tre RMH-blandesnegle, der sikrer nøjagtig opblanding af homogent og ensartet fuldfoder. Om man sværger til luftigt fuldfoder eller er tilhænger af kompaktfoder er ligegyldigt – det bestemmes alene af, hvilken metode der anvendes under blandingen, og hvordan de indstillelige knive monteres på sneglene.

Vejesystemet består som standard af seks vejeceller og en vejeboks, der kan leveres i flere typer alt efter kundernes ønske om kommunikationsniveau.
 

Leveres med rustfrit højstyrkestål

I standardversionen er siderne på en RMH Trio fremstillet af 8 mm valset stål, og sneglene er med 16 mm godstykkelse på de varmehærdede og strunke vindinger, så holdbarheden er generelt stor.

I Danmark er der imidlertid mange besætninger, hvor der blandes mange blandinger hver dag. Det betyder logisk set, at den mekaniske slitage er meget større end ved kun én blanding dagligt, som tidligere var normen.

Derfor er Heavy Duty DK opgraderet til intensivt brug på flere områder, hvor den mest markante er anvendelse af højstyrkestål 3CR12 på vognsider og sneglevindinger.

Hvor fordelene ved højstyrkestål på blandesneglenes vindinger er åbenlyse, er en anden vigtig, men overset fordel vægten. For at opnå samme holdbarhed på konventionelle blandesnegle som på RMH-blandesnegle med højstyrkestål skal der typisk anvendes meget tykkere vindinger.
 

Lovlig og sikker på vejen

Det gør sneglene ekstremt tunge, hvilket giver en kraftig belastning ned i planetgearene, som enten bryder sammen efter kort tid eller skal opgraderes til en meget dyr type. Det kan delvist kompensere for den store belastning, men stor varmeudvikling i hele transmissionen og unødvendig slitage på vognbunden slipper man ifølge CN Maskinfabrik kun for ved at anvende lette, men bomstærke snegle som i den danske Heavy Duty DK-model.

Den type snegle har man med succes anvendt i de selvkørende fuldfoderblandere i mange år, så det forekommer logisk at anvende samme type i trailere, der blander mange blandinger dagligt.

RMH Trio Heavy Duty DK er fremstillet til intensivt brug på de større produktionsenheder, hvilket typisk vil betyde en del kørsel på landevejen. Her er sikkerheden også i top med kofanger med lys og tydeligt LED-rotorblink ved bagendens øverste kant og hydrauliske bremser på alle fire hjul.

Også her den lave vægt af sneglene en vigtig fordel. Mange landmænd kører med meget store læs på landevejen. Hvis de så ovenikøbet kører med langt tungere snegle, end vognens papirer om maks. tilladt totalvægt og akseltryk er beregnet på basis af, så er der ikke langt til et klip i kørekortet, hvis uheldet er ude. Endnu værre er det naturligvis, hvis traktorbremserne ikke kan håndtere den høje vægt, hvilket der kommer større og større fokus på.

 

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer