Fuldfoderblander til intensiv anvendelse

Per Jørgensen 10-01-2019 11:00:22
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men under malingen på RMH Trio Heavy Duty DK gemmer der sig vognsider og snegle med rustfrit højstyrkestål af typen 3CR12, og trailerne er bygget op på et bomstærkt chassis, der både giver behagelig og sikker transport på landevejen. Der er hydrauliske bremser på alle fire hjul.
RMH Trio Heavy Duty DK og CN Maskinfabrik har i samarbejde udviklet en fuldfoderblander i en trailerversion.

Israelske RMH har nu i samarbejde med den danske importør CN Maskinfabrik A/S udviklet en trailermodel, der indeholder nogle af de selvkørende modellers fordele.

Det drejer sig blandt andet om Heavy Duty blandekar og blandesnegle med højstyrkestål, der er beregnet til mange daglige blandinger. De lette blandeskruer belaster ikke vinkelgear og transmissioner unødvendigt og sparer også brændstof.

Den nye model hedder RMH Trio Heavy Duty DK og produceres typisk med en kapacitet på henholdsvis 35 og 45 kubikmeter, men kan leveres i andre størrelser efter bestilling.
 

Seks vejeceller

Vognen er konstrueret med to aksler, hvoraf den bagerste er drejbar, så den store fuldfodervogn nemt kommer rundt om bygningerne og ind, hvor pladsen er trang. 

Blandingen klares ved hjælp af tre RMH-blandesnegle, der sikrer nøjagtig opblanding af homogent og ensartet fuldfoder. Om man sværger til luftigt fuldfoder eller er tilhænger af kompaktfoder er ligegyldigt – det bestemmes alene af, hvilken metode der anvendes under blandingen, og hvordan de indstillelige knive monteres på sneglene.

Vejesystemet består som standard af seks vejeceller og en vejeboks, der kan leveres i flere typer alt efter kundernes ønske om kommunikationsniveau.
 

Leveres med rustfrit højstyrkestål

I standardversionen er siderne på en RMH Trio fremstillet af 8 mm valset stål, og sneglene er med 16 mm godstykkelse på de varmehærdede og strunke vindinger, så holdbarheden er generelt stor.

I Danmark er der imidlertid mange besætninger, hvor der blandes mange blandinger hver dag. Det betyder logisk set, at den mekaniske slitage er meget større end ved kun én blanding dagligt, som tidligere var normen.

Derfor er Heavy Duty DK opgraderet til intensivt brug på flere områder, hvor den mest markante er anvendelse af højstyrkestål 3CR12 på vognsider og sneglevindinger.

Hvor fordelene ved højstyrkestål på blandesneglenes vindinger er åbenlyse, er en anden vigtig, men overset fordel vægten. For at opnå samme holdbarhed på konventionelle blandesnegle som på RMH-blandesnegle med højstyrkestål skal der typisk anvendes meget tykkere vindinger.
 

Lovlig og sikker på vejen

Det gør sneglene ekstremt tunge, hvilket giver en kraftig belastning ned i planetgearene, som enten bryder sammen efter kort tid eller skal opgraderes til en meget dyr type. Det kan delvist kompensere for den store belastning, men stor varmeudvikling i hele transmissionen og unødvendig slitage på vognbunden slipper man ifølge CN Maskinfabrik kun for ved at anvende lette, men bomstærke snegle som i den danske Heavy Duty DK-model.

Den type snegle har man med succes anvendt i de selvkørende fuldfoderblandere i mange år, så det forekommer logisk at anvende samme type i trailere, der blander mange blandinger dagligt.

RMH Trio Heavy Duty DK er fremstillet til intensivt brug på de større produktionsenheder, hvilket typisk vil betyde en del kørsel på landevejen. Her er sikkerheden også i top med kofanger med lys og tydeligt LED-rotorblink ved bagendens øverste kant og hydrauliske bremser på alle fire hjul.

Også her den lave vægt af sneglene en vigtig fordel. Mange landmænd kører med meget store læs på landevejen. Hvis de så ovenikøbet kører med langt tungere snegle, end vognens papirer om maks. tilladt totalvægt og akseltryk er beregnet på basis af, så er der ikke langt til et klip i kørekortet, hvis uheldet er ude. Endnu værre er det naturligvis, hvis traktorbremserne ikke kan håndtere den høje vægt, hvilket der kommer større og større fokus på.

 

Dansk problemulv skal nedlægges i Tyskland

24-01-2019 08:00:19

Den danskfødte ulv, der er erklæret problemulv i Slesvig-Holsten, bliver snart reguleret væk, hvis det står til de lokale myndigheder i den nordtyske region.


Nye kornsorter kan påvirke foderværdien signifikant

24-01-2019 08:00:07

Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt. Derfor arbejdes der ihærdigt med udviklingen af nye sorter.


Klimaminister vil drøfte udtagning af lavbundsjorder

24-01-2019 07:00:16

Landbruget kommer til at skulle levere i fremtiden for at sænke udledningen af klimagasser, forsikrer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) overfor kritisk opposition i Folketinget. Han vil dog ikke sige noget om hvordan.


Frustreret vandråd skriver til ministeren

23-01-2019 16:32:28

Flere frustrerede medlemmer af Vandråd Djursland har sendt et åbent brev til ministeren. Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på et indspil, som ikke bliver brugt?


US-afgrøder fastholder ny stigende pristendens

23-01-2019 15:55:20

Der er atter kommet godt gang i efterspørgslen efter amerikanske afgrøder. Det kan ses på prisgrafen for især soja og majs, der fastholder den forholdsvis nye stigende pristendens. Prispotentialet opad er stort for amerikanske afgrøder og det vil den derfor også være for afgrødepriserne herhjemme.


Stort ryk ind ved åbent hus i Rimmerhus

23-01-2019 14:00:42

Masser af gæster, da Dansk Maskincenter i Rimmerhus ved Videbæk holdt åbent hus.


Fra halvtag til lukket bygning

23-01-2019 12:10:36

Da man ikke har haft lignende projekter at sammenligne med, har byggeriet af Quantafuels anlæg i Skive krævet mange korrektioner undervejs.


Grøn diesel-produktion går snart i gang

23-01-2019 12:00:49

Mandag holdt Quantafuel rejsegilde i Skive. Til juni er de som de eneste i verden klar til at omdanne plastaffald til bæredygtigt brændstof.


Nyt kartoffelcenter er indviet i Give

23-01-2019 11:39:58

Danespos ny forædlingsstation og hovedkontor, som skal skabe rammerne for fremtidens kartoffelplanter er nu blevet indviet.


Medarbejdere fra øverste hylde

23-01-2019 11:20:29

Claus Bruun Jørgensen i Tinglev er altid årvågen efter at rekruttere dygtige medarbejdere og elever til sin 2.000 søer store svineproduktion. Han har både udenlandske og danske ansatte.


Stillestående maskiner koster kassen

23-01-2019 11:00:52

En ny sprøjte, der kun bruges få gange om året, bliver hurtigt den største udgift. Det fremgår af en ny type beregning af de samlede omkostninger pr. afgrøde eller mark, som LandboThy har udviklet.


Ro i løbeafdelingen: Medarbejder introducerede ide

23-01-2019 11:00:37

Arbejdet i løbeafdelingen er blevet mere roligt, efter at en tidligere medarbejder introducerede en ny metode hos Claus Bruun Jørgensen i Tinglev.


75 procent af danske planteavlere vil gerne bruge gradueret gødskning

23-01-2019 10:30:40

Det viser en ny undersøgelse fra Yara blandt de skandinaviske landmænd om deres ønsker og forventninger til fremtidig anvendelse af præcisionslandbrug.


Debat: DN-Præsident på afveje

23-01-2019 10:00:29

Miljøet har det bedre. Det bør Danmarks Naturfredningsforening anerkende, mener skribenten.


Minus i svinestalden – opmuntring for 2019

23-01-2019 09:40:35

Mens svineproducenterne fra 2017 til 2018 har været på en historisk rutsjebanetur, er det gået mere jævnt for sig hos mælkeproducenterne. Sådan lød det i går, da LandboLimfjord fremlagde deres estimerede regnskabsresultater for 2018 og kiggede i krystalkuglen for 2019.


Ny genetik sætter fokus på osteproduktion

23-01-2019 09:00:57

Fra slutningen af januar vil man kunne bestille tyresæd fra den Italienske virksomhed Inseme direkte hos Mosegården A/S. Genetik, som blandt andet sætter fokus på mælk, der er velegnet til osteproduktion.


Nutrifair: Skab netværk og få ny viden i januar

10-12-2018 10:50:51

Der er mange gode grunde til at besøge Nutrifair. Hør både svineproducent Claus Bruun Jørgensen og kvægavler Rick van Heesch fortælle om, hvorfor du også bør dukke op i Fredericia den 16. og 17. januar.


Side 1 af 1440 (28781 artikler)Prev1234567143814391440Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer