bannerPos

Jaguar-finsnitter på kattepoter i marken

Med bæltet på 635 mm holder Jaguar 960 Terra Trac sig under en totalbredde på 3 m og kan dermed godkendes til kørsel på landevej.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
12-09-2018 14:00
Claas introducerer med sin Jaguar 960 Terra Trac-finsnitter nu en maskine med integreret bælteundervogn. Ifølge producenten giver det nye koncept førsteklasses skånsom behandling af jordbunden under alle forhold.
- Den nye Jaguar 960 Terra Trac sætter nye standarder inden for skånsom behandling af jordbunden.
Så klart og kontant melder Claas nu ud om sin finsnitter med integreret Terra Trac-bælteundervogn. Og ifølge maskinkoncernen har man videnskaben i ryggen, når man hævder at sætte en helt ny standard.
- Undersøgelser fra det tekniske universitet i Kiel viser, at arbejdet med bælteundervognen selv i den smalleste bæltevariant på 635 mm giver en mere end dobbelt så stor kontaktflade end med 800-dæk, nemlig over 1,3 m2, lyder det fra den tyske maskinproducent, der samtidig understreger, at man nu også tilpasser konceptet til Jaguar-finsnitterne helt individuelt efter kundernes ønsker.
 

På hjemmebane på engarealer

Jaguar 960 Terra Trac er naturligvis særligt velegnet til kørsel under vanskelige og fugtige høstforhold, netop fordi snitteren synker mindre dybt ned i jorden end andre snittere uden bælter.
Foruden den nævnte 635 mm bæltebredde fås yderligere to bæltevarianter med 735 mm og 890 mm bredde.
- På engarealer kommer Terra Tracs skånsomme behandling af forageren til sin ret. Ved kørsel i sving trykkes støtterullerne hydraulisk ned, mens den forreste drivrulle hæver sig, så kontaktfladen reduceres med cirka en tredjedel. Det giver en markant reduktion af skader i græstørven, da skæreeffekten i forbindelse med vendingen mindskes.
Målinger fra universitetet i Kiel har ifølge Claas ovenikøbet vist, at marktrykket er lavere end på en hjulmaskine, selv når støtterullerne er trykket helt ned.
 

Gennemprøvet snitteteknik

Jaguar-snitterne er udstyret med Claas’ gennemprøvede snitteteknik fra 900-serien. Det trinløse frontudstyrstræk arbejder helt hydrostatisk og giver mulighed for effektiv kraftoverføring ved variabelt omdrejningstal. Hvis snitlængden ændrer sig, tilpasser systemet automatisk frontudstyrets omdrejningstal.
- Resultatet er en helt ensartet materialestrøm og vedvarende god snittekvalitet. Efter indstillingen klemmes modskæret hydraulisk fast og holder sig sikkert i den ønskede stilling. Det giver ensartet høj snittekvalitet, lyder det fra producenten.
Yderligere er maskinen udstyret med et automatisk justerbart bundsvøb.
- Bundsvøbet er fastgjort direkte på ambolten og i et yderligere drejepunkt og føres automatisk med, når modskæret indstilles. Derved holdes afstanden mellem bundsvøbet og snitteknivene konstant, hvilket sikrer ensartet materialestrøm uafhængigt af knivenes tilstand. Yderligere spares der brændstof, og sliddet reduceres, lyder det fra Claas.
Med bæltet på 635 mm holder Jaguar 960 Terra Trac sig under en totalbredde på 3 m og kan dermed godkendes til kørsel på landevej. Med det brede 890 mm bælte holder maskinen sig under en totalbredde på 3,5 m.
Det er Danish Agro Machinery, der står bag importen af Claas i Danmark.
 
Markant mindre marktryk
Bæltemaskinerne leverer et op til 66 procent mindre marktryk i forhold til en hjulmaskine
Maskinerne har høj kørekomfort på grund af hydro-pneumatisk affjedring
Bælteundervognen kan pendle 10° opad og 13° nedad. Bevægelsen begrænses af en stabil lås både foroven og forneden.
Med bæltet på 635 mm holder Jaguar 960 Terra Trac sig under en totalbredde på 3 m og kan dermed godkendes til kørsel på landevej. Med det brede 890 mm bælte holder maskinen sig under en totalbredde på 3,5 m
Kilde: Claas/Danish Agro Machinery
 
 

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer