bannerPos

John Deere vinder maj måned

Maj måned føres af John Deere med hele 26 traktorenheder, som resulterer i en markedsandel på godt 22 procent. Case IH tager andenpladsen med 20, Valtra på tredjepladsen med 19 og fjerdepladsen til New Holland med 18. Kilde: DBI IT A/S - tidligere ND Data. Arkivfoto

Per Jørgensen

Journalist
12-06-2019 23:41
De nyeste tal for traktorsalget viser en fortsat fremgang for indregistrerede traktorer i Danmark. En stigning på over 12 procent i forhold til 2018.

Det er John Deere, der vinder maj måned med flest, solgte traktorer foran Case IH, men det er Case IH, som fører traktorstatistikken år til dato med fire flere solgte traktorenheder. Case IH har solgt 127 og John Deere har solgt 123 indregistrerede traktorer i perioden 1. januar til 31. maj.

Man siger, det er nemt at være i et stigende marked, men når vi taler om traktormarkedet i Danmark, er konkurrencen benhård, både på finansiering, leasing, service med mere, og det har været med til at give kunderne en række fordele i købssituationen.

De gode købsbetingelser har blandt andet betydet, at traktorsalget er stigende i forhold til samme periode sidste år, samtidig er afregningspriserne på de primære landbrugsprodukter stigende i forhold til 2018. År til dato er der solgt 636 traktorer mod 566 traktorer sidste år. En stigning på godt tolv procent.

116 solgte i maj måned

Maj måned føres af John Deere med hele 26 traktorenheder, som resulterer i en markedsandel på godt 22 procent. Case IH tager andenpladsen med 20, Valtra på tredjepladsen med 19 og fjerdepladsen til New Holland med 18.

Massey Ferguson har solgt 11 traktorenheder, Claas 8, Fendt 7, Deutz-Fahr 6, Landini og Kubota hver én traktor i maj måned.

I alt blev der solgt 116 traktorer i maj måned og 84 i samme periode sidste år.

År til dato har både John Deere og New Holland tabt store markedsandele, hvorimod Massey Ferguson stormer frem i traktorstatistikken fra 36 solgte enheder sidste år til 83 indregistrerede traktorer i år. Claas og Case IH har ligeledes stor fremgang i markedet generelt.

Traktorbestanden i Danmark lige nu

I Danmark er der registreret 22.172 brugte traktorer pr. 31. maj 2019 med mere end 40 hk.

John Deere fører brugtstatistikken med 5.051, New Holland med 4.425, Case IH 3.044, Massey Ferguson 2.803, Fendt 2.077, Valtra 1.887, Claas 1.317, Deutz-Fahr 701, Zetor 231, Kubota 130, Landini 119, Same 98, McCormick 67, Lamborghini 61 og en række andre mærker med under 50 brugte traktorenheder.

Se tabellen over de forskellige hk-områder på fredag i dagbladet Effektivt Landbrug.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next