Manitou-model sikrer effektiv halmproduktion

Da MB Maskinstation skulle købe ny teleskoplæsser, valgte de både ud fra maskinens egenskaber og forhandlerens omdømme.

Det drejer sig om halm og ikke meget andet hos MB Maskinstation ved Odder. Firmaet opkøber halm hos lokale landmænd og presser det til maxiballer, som sælges til lokale varmeværker eller eksporteres. 

- Vi producerer årligt 15.000-16.000 halmballer. Med to pressere er der stor aktivitet, og håndteringen af halmballerne skal være effektivt. Både når vi arbejder i hallerne, og når vi læsser eksportbilerne, siger Morten Bonde, ejer af MB Maskinstation, som denne sommer fik leveret maskinstationens nye Manitou teleskoplæsser. 

Valget faldt på modellen MLT1040-145PS L Elite, der er den største model til landbruget i programmet hos den danske importør og forhandler Scantruck A/S. Den har en rækkevidde på godt 6,5 meter, en løftehøjde på ti meter, og en kapacitet på fire tons.

Alt kan gå i stykker

- Vores vigtigste krav til maskinen var, at den skulle have en løftehøjde på 10 meter. Vores gamle teleskoplæsser, som ikke var en Manitou, kunne klare syv meter, men vi vil gerne have længere rækkevidde, når vi skal stable halmballerne i hallerne, forklarer Jesper Jensen, driftsleder i MB Maskinstation.

For Morten Bonde er MLT1040-145PS L Elite den første Manitou, han nogensinde har ejet og arbejdet med. Valget af Manitou skyldes forhandleren bag mærket.

- Vi er gået efter stabilitet og en driftssikker maskine, og så spillede det en stor rolle, at det er Scantruck, som står bag Manitou. Alt kan gå i stykker. Det er i den sidste ende servicefolkene og firmaet bag mærket, som gør forskellen for os. Scantruck har et godt omdømme for at være professionelle og dygtige, og det har vi som kunder fået bekræftet. Er der noget med maskinen, er vi hurtigt i gang igen, og det betyder rigtig meget for os, siger Morten Bonde.

hka

Læs også