bannerPos

Læs i MaskinParken i morgen lørdag

I morgen lørdag udkommer MaskinParken som anden sektion til dagbladet Effektivt Landbrug. Her kan du læse om nye agenturer på vej ind hos Præstbro Maskiner A/S, historiske markedsandele hos Claas i Danmark og en reportage fra Super Dæk Service.

Per Jørgensen

Journalist
21-09-2018 14:11
I morgen lørdag udkommer MaskinParken som anden sektion til dagbladet Effektivt Landbrug. Her kan du læse om nye agenturer på vej ind hos Præstbro Maskiner A/S, historiske markedsandele hos Claas i Danmark og en reportage fra Super Dæk Service.

I MaskinParken i morgen lørdag, der er anden sektion til dagbladet Effektivt Landbrug, kan du blandet andet læse følgende:

Efter en årrække som mere eller mindre ren importørvirksomhed, har Præstbro Maskiner valgt at vende tilbage som konventionel maskinforretning med salg, værksted og reservedele til de nordjyske kunder. Sideløbende med de nye tiltag fortsætter salget af alle importagenturer til forhandlere i både Nordjylland og resten af Danmark uændret.

Super Dæk Service (SDS) råder over 63 afdelinger i Danmark og over 75 servicevogne. Udenfor den normale arbejdstid i tidsrummet fra kl. 16.30 til 7.00 er der 14 servicevogne til rådighed til breakdown og i gennemsnit bliver 400 kunder om måneden serviceret i dette tidsrum.

Claas har en historisk god markedsandel på mejetærskere - plus 40 procent i denne høstsæson.
- Vi er ydmyg overfor denne historiske markedsposition, der er skabt via vores Claas-forhandlere, som gør et fantastisk arbejde, siger administrerende direktør Michael Husfeldt, Danish Agro Machinery, der er en del af grovvarekoncernen, Danish Agro.

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next