Lely introducerer nye maskiner: Juno og Astronaut

Ved Lely Future Farm Days, der afholdes disse dage i Holland, introducerer Lely både en ny malkerobot og den seneste innovation i automatisk foderskubning, den forbedrede Lely Juno foderskubber.

Den nye Juno, der kan købes fra 31. august 2018, korrigerer automatisk den optimale afstand til foderbordet ud fra fodermængden på et givent sted. Det sikrer, at Juno skubber foderet korrekt langs hele fodergangen. Så selv om foderet ikke er ligeligt fordelt, vil det altid være indenfor afstand til køerne.
 
Juno kan automatisk åbne og lukke elektriske døre ved hjælp af en Bluetooth-forbindelse. Bluetooth kan også bruges til at betjene maskinen via en smartphone. Landmanden kan nemt oprette og justere en rute med forindstillede handlinger og ganske enkelt styre Juno via skærmen med en finger.
 
Den enkelte rute på et foderbord kan indstilles til flere fodringsrunder og i varierende afstand fra foderbordet
 
I den nye Astronaut A5 er kokomforten blevet yderligere forbedret med en ny hybridarm, der er lydløs, hurtigere, energieffektiv og derfor mere præcis med ensartet malkning som resultat.
 
Den følger øjeblikkeligt alle koens bevægelser under malkningen og forbliver i nærheden af yveret. Den justerer hurtigt sig selv i tilfælde af uventede bevægelser. Det sikrer en hurtig og grundig malkeproces.
 
- Hos Lely mener vi, at sunde, stressfri køer betyder mere mælk i tanken. Det er blevet bevist, at køer føler sig tilpas og yder godt i Lelys staldmiljø med fri kotrafik, I-flow-koncept og rummelige malkebokse. Astronaut A5 er designet til at levere førsteklasses anvendelighed, tilgængelighed og servicevenlighed, skriver selskabet bag.
 
Lely Astronaut A5 er allerede i handlen, og kan købes ved alle Lely-centre.

Læs også