bannerPos

Maskinstationer retter bredside mod landboformand i sag om unges »vanvidskørsel«

Foto: Colourbox

Redaktionen

13-04-2019 15:04
Hos DM&E er man stærkt uenige med en række landboformænd i, at maskinstationerne som arbejdsgivere ikke tager ansvaret for deres medarbejdere alvorligt.

Gyllekørsel i alt for mange timer ses af mange unge som en manddomsprøve. Men unge på energidrik og det, der er værre, fører til ulykker. Sådan lød det i gårsdagens avis fra syv landboforeningsformand. De pointerede, at alle har et ansvar for at få vanvidskørslen stoppet, både landmænd og maskinstationer, lød appellen.

Men meldingen falder ikke i god jord hos brancheorganisationen Danske Maskinstationer og Entreprenører DM&E. Her mener man, at udtalelserne fra landboformændene må stå for deres egen regning.

- DM&E’s medlemmer – maskinstationerne – mener, at sikkerheden skal være i højsædet, selvom det er sæson, og selvom der er travlt. Man skal ikke køre så mange timer, at man falder i søvn. Det vil DM&E gerne slå fast. Der kan altid findes sager, hvor der sker noget kritisabelt, men vi er stærkt uenige i, at maskinstationerne som arbejdsgivere ikke tager ansvaret for deres medarbejdere alvorligt. Vi tænker på sikkerheden, selvom det er sæson, pointeres det fra brancheorganisationen.

Ikke underbygget

DM&E mener faktisk slet ikke, det kan underbygges, at unge traktorførere er skyld i flere uheld end andre. Sådan som landboformændene påpeger.

- Og vi bryder os ikke om, at landbrugenes og maskinstationernes medarbejdere omtales med, citat: »Holdt oppe af litervis af energidrik, et karton smøger eller måske det, der er endnu værre«.

- Vi deler ikke denne opfattelse. Og vi mener ærligt talt, at det er en meget negativ holdning at have til landbrugets og maskinstationernes medarbejdere, fastslås det fra brancheorganisationen.

- DM&E arbejder til stadighed med forbedring af færdselssikkerheden – i samarbejde med blandt andet landbruget. Når formændene har den opfattelse, at der er et problem, mener vi det havde været mere konstruktivt, hvis formændenes henvendelse havde været til DM&E i stedet for at gå gennem pressen. I er meget velkomne.

»DM&E mener ikke, det kan underbygges, at unge traktorførere er skyld i flere uheld end andre«

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer