bannerPos

Maskinstationer retter bredside mod landboformand i sag om unges »vanvidskørsel«

Foto: Colourbox

Redaktionen

13-04-2019 15:04
Hos DM&E er man stærkt uenige med en række landboformænd i, at maskinstationerne som arbejdsgivere ikke tager ansvaret for deres medarbejdere alvorligt.

Gyllekørsel i alt for mange timer ses af mange unge som en manddomsprøve. Men unge på energidrik og det, der er værre, fører til ulykker. Sådan lød det i gårsdagens avis fra syv landboforeningsformand. De pointerede, at alle har et ansvar for at få vanvidskørslen stoppet, både landmænd og maskinstationer, lød appellen.

Men meldingen falder ikke i god jord hos brancheorganisationen Danske Maskinstationer og Entreprenører DM&E. Her mener man, at udtalelserne fra landboformændene må stå for deres egen regning.

- DM&E’s medlemmer – maskinstationerne – mener, at sikkerheden skal være i højsædet, selvom det er sæson, og selvom der er travlt. Man skal ikke køre så mange timer, at man falder i søvn. Det vil DM&E gerne slå fast. Der kan altid findes sager, hvor der sker noget kritisabelt, men vi er stærkt uenige i, at maskinstationerne som arbejdsgivere ikke tager ansvaret for deres medarbejdere alvorligt. Vi tænker på sikkerheden, selvom det er sæson, pointeres det fra brancheorganisationen.

Ikke underbygget

DM&E mener faktisk slet ikke, det kan underbygges, at unge traktorførere er skyld i flere uheld end andre. Sådan som landboformændene påpeger.

- Og vi bryder os ikke om, at landbrugenes og maskinstationernes medarbejdere omtales med, citat: »Holdt oppe af litervis af energidrik, et karton smøger eller måske det, der er endnu værre«.

- Vi deler ikke denne opfattelse. Og vi mener ærligt talt, at det er en meget negativ holdning at have til landbrugets og maskinstationernes medarbejdere, fastslås det fra brancheorganisationen.

- DM&E arbejder til stadighed med forbedring af færdselssikkerheden – i samarbejde med blandt andet landbruget. Når formændene har den opfattelse, at der er et problem, mener vi det havde været mere konstruktivt, hvis formændenes henvendelse havde været til DM&E i stedet for at gå gennem pressen. I er meget velkomne.

»DM&E mener ikke, det kan underbygges, at unge traktorførere er skyld i flere uheld end andre«

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next