bannerPos

Mekaniske Multiva maskiner

Multiva Cerex kombisåmaskinerne lanceres i en 3 og 4 meters udgave.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
04-06-2019 08:00
De nye Cerex 3- og 4 meters kombisåmaskiner er udviklet til brug i dyrkningssystemer, hvor jorden bearbejdes før såning.

Multiva er klar med en ny kombisåmaskine, model Cerex, som er udviklet til såning i bearbejdet jord. Avancerede såskær sikrer en præcis udsåning og det bedste udgangspunkt for den efterfølgende fremspiring.

På Multiva Cerex udsås gødning og udsæd i samme såskær. Gødning og udsæd placeres separat igennem særskilte sårør, men i samme dobbelte skiveskær. Gødning føres til bunden af sårillen i den foreste del af såskæret, udsæden føres til sårillen i den bagerste del af såskæret. Gødning og udsæd placeres nær hinanden, hvilket sikrer planten en optimal adgang til næringsstoffer på et tidligt stadie, med minimal risiko for svidningsskader. Det efterfølgende trykhjul sikrer lukning af sårillen samt en god pakning af jorden for at sikre en god frø-til-jord kontakt og vandforsyning.

Skærtrykket på Multiva Cerex justeres hydraulisk under kørsel. Maksimalt skærtryk er 80 kg/såskær, hvilket er rigeligt i bearbejdet jord, da den store disc diameter og de selvskærpende skær sikrer en god jordsøgning.

Cerex-modellen i 3 meter udgaven har et tankindehold på 3500 liter, hvorimod 4 meter maskinen kan lastes med 4800 liter. Tanken indeholder en skillevæg som kan flyttes alt efter ønske.

Cerex er udstyret med en gennemtestet mekanisk drivlinje og et nyskabende drev direkte på de store transporthjul.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next