bannerPos

Metsjö lancerer en tolv meter MetaX ballevogn

Den nye ballevogn fra Ivarssons, Metsjö.

Henning K. Andersen

09-07-2019 09:34
Ivarssons i Metsjö lancerer nu en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring, som er en udvikling af den populære 9 meter MetaX balle mooring vogn.

Vognen kankøre op mod  50 km/t, og lastsikringsanordningen kan forlænges som standard til en øget ballebredde på op til 2,8 meter. Lastsikringen kan også justeres lodret, hvilket muliggør god greb på andre typer varer/blandet rund baller og firkantede baller.

Baseret på MetaX Balle vogns koncept
Med lanceringen af en 12 meter-version bygger Metsjö på sin populære innovation MetaX Mooring med hydrauliske sider. De hydrauliske sider kan køres separat pr. side, og MetaX-vognen kan bruges som forvogn med efterfølgende vogn i et vogntog.

Vognen har plads til valgmuligheder som værktøjskasse og bremsereduktion fra førersædet m.m. Den hydrauliske belastningssikring kræver et dobbeltvirkende udtag. Ladlængden er 11,5 meter og med 25 cm huller til belastningssikringen på hver side bliver belastningsfladen 12 meter. Vognen har en teknisk belastning på 21 tons, en nettovægt på 15,8 tons og en egenvægt på 5,16 tons.

Også tilgængelig i en bilstyret version MetaU
Metsjö har også en anden vognserie med hydraulisk låsning, MetaU. Det er en lavere vogn (1,3 M i lasthøjde) med bilstyret foraksel på 710/45Rx22,5 hjul, som har høj nyttelast og velfungerende med 50 tommer styret foraksel.

Laden er 9 til 12 meter lang, og vognen tager 23 tons i nyttebelastning. Der er også en udgave af MetaU med længere afstand mellem akslerne, hvilket giver en nyttelast på 25 tons. Med en vægt på ca. 0,8 tons giver den en kapacitet på 31 baller. Konceptet kræver radialhjul, der giver dæmpning.

Mere smidighed og øget sikkerhed
- Den nye12-meters version af metax hydraulisk fortøjning betyder, at det populære metax-koncept nu videreudvikles. 
Den nye vogn kan transportere store mængder baller på en omkostningseffektiv, sikker og bæredygtig måde, siger  Anders Ivarsson.

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next