bannerPos

Metsjö lancerer en tolv meter MetaX ballevogn

Den nye ballevogn fra Ivarssons, Metsjö.

Henning K. Andersen

Journalist
09-07-2019 09:34
Ivarssons i Metsjö lancerer nu en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring, som er en udvikling af den populære 9 meter MetaX balle mooring vogn.

Vognen kankøre op mod  50 km/t, og lastsikringsanordningen kan forlænges som standard til en øget ballebredde på op til 2,8 meter. Lastsikringen kan også justeres lodret, hvilket muliggør god greb på andre typer varer/blandet rund baller og firkantede baller.

Baseret på MetaX Balle vogns koncept
Med lanceringen af en 12 meter-version bygger Metsjö på sin populære innovation MetaX Mooring med hydrauliske sider. De hydrauliske sider kan køres separat pr. side, og MetaX-vognen kan bruges som forvogn med efterfølgende vogn i et vogntog.

Vognen har plads til valgmuligheder som værktøjskasse og bremsereduktion fra førersædet m.m. Den hydrauliske belastningssikring kræver et dobbeltvirkende udtag. Ladlængden er 11,5 meter og med 25 cm huller til belastningssikringen på hver side bliver belastningsfladen 12 meter. Vognen har en teknisk belastning på 21 tons, en nettovægt på 15,8 tons og en egenvægt på 5,16 tons.

Også tilgængelig i en bilstyret version MetaU
Metsjö har også en anden vognserie med hydraulisk låsning, MetaU. Det er en lavere vogn (1,3 M i lasthøjde) med bilstyret foraksel på 710/45Rx22,5 hjul, som har høj nyttelast og velfungerende med 50 tommer styret foraksel.

Laden er 9 til 12 meter lang, og vognen tager 23 tons i nyttebelastning. Der er også en udgave af MetaU med længere afstand mellem akslerne, hvilket giver en nyttelast på 25 tons. Med en vægt på ca. 0,8 tons giver den en kapacitet på 31 baller. Konceptet kræver radialhjul, der giver dæmpning.

Mere smidighed og øget sikkerhed
- Den nye12-meters version af metax hydraulisk fortøjning betyder, at det populære metax-koncept nu videreudvikles. 
Den nye vogn kan transportere store mængder baller på en omkostningseffektiv, sikker og bæredygtig måde, siger  Anders Ivarsson.

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next