bannerPos

Ny halmblæser fra McHale

Helms TMT-Centret, der importerer det store McHale maskinprogram, kunne i går vise den nye McHale C 470 ensilage- og halmblæser frem på Roskilde Dyrskue. McHale C 470 er en bugseret maskine, som er designet til at snitte og blæse med ensilage, hø eller halm. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

Journalist
31-05-2019 17:29
McHale store maskinprogram, der bliver importeret af Helms TMT-Centret i Herning, kunne på Roskilde Dyrskue vise den nye McHale ensilage- og halmblæser frem.

De nye McHale C4 ensilage- og halmblæsere består af fire modeller, der kan bruges til fodring med kortfiberret ensilage, men også til uddeling af langfiberret foder som halm eller hø. C4-modeller kan anvendes både til rundballer og firkantballer til foder og strøning.

Den lille model, McHale C 430, er en trepunktsophængt maskine, mens model C 460, C 470 og C 490 alle er bugserede maskiner.

Selve tuden på ensilage- og halmblæserne er opbygget i tre trin, som minimerer modstanden og tillader en maksimal udblæsningsafstand på op til 18 meter. En ensilageforlængelses sliske til aflæsning af foder er monteret som standard.

Uden anden traktor-hjælp

Ballelæsningen foregår uden hjælp fra en anden traktor. Den kopformede bagklap er designet til at ballen kan holdes, mens snor eller net på balle bliver fjernet. Gulvtransportbåndet er drevet hydraulisk på et tremmebælte, som sørger for fast og jævn indføring i rotoren.Alle modellerne i C4-sortimentet er udstyret med deres egen kontrolboks med joystick til tuden som standard. Alle maskinernes funktioner er grupperet på kontrolboksen.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next