bannerPos

Ny halmblæser fra McHale

Helms TMT-Centret, der importerer det store McHale maskinprogram, kunne i går vise den nye McHale C 470 ensilage- og halmblæser frem på Roskilde Dyrskue. McHale C 470 er en bugseret maskine, som er designet til at snitte og blæse med ensilage, hø eller halm. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

Journalist
31-05-2019 17:29
McHale store maskinprogram, der bliver importeret af Helms TMT-Centret i Herning, kunne på Roskilde Dyrskue vise den nye McHale ensilage- og halmblæser frem.

De nye McHale C4 ensilage- og halmblæsere består af fire modeller, der kan bruges til fodring med kortfiberret ensilage, men også til uddeling af langfiberret foder som halm eller hø. C4-modeller kan anvendes både til rundballer og firkantballer til foder og strøning.

Den lille model, McHale C 430, er en trepunktsophængt maskine, mens model C 460, C 470 og C 490 alle er bugserede maskiner.

Selve tuden på ensilage- og halmblæserne er opbygget i tre trin, som minimerer modstanden og tillader en maksimal udblæsningsafstand på op til 18 meter. En ensilageforlængelses sliske til aflæsning af foder er monteret som standard.

Uden anden traktor-hjælp

Ballelæsningen foregår uden hjælp fra en anden traktor. Den kopformede bagklap er designet til at ballen kan holdes, mens snor eller net på balle bliver fjernet. Gulvtransportbåndet er drevet hydraulisk på et tremmebælte, som sørger for fast og jævn indføring i rotoren.Alle modellerne i C4-sortimentet er udstyret med deres egen kontrolboks med joystick til tuden som standard. Alle maskinernes funktioner er grupperet på kontrolboksen.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next