bannerPos

Ny presser i Danmark

Den nye Kuhn LSB 1290iD er netop blevet sluppet løs i marken for første gang i Danmark. Fra venstre ses Peter Brøgger Jensen, der er søn af ejeren af presseren, Torben Jensen, Christian Korsholm fra MI, Jos Van Der Velden fra Kuhn og Aksel G. Christiansen fra HCP Maskincenter.
19-07-2019 08:04
Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Den nye Kuhn LSB 1290iD-bigballepresser, den første i Danmark, er netop blevet igangsat på Djursland.

Presseren, der er flagskibet i Kuhns store program af firkantballepressere, rammer direkte ind i blandt andet det vigtige marked for presning af halm til halmværker i Danmark, oplyser Maskinhandler Indkøbsringen i en pressemeddelelse.

Presseren laver 120 x 90 centimeter-bigballer og er designet til at producere bigballer med 25 procent højere densitet end konventionelle baller, oplyser Robert Vemmelund, der er produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen.

- De seneste år har efterspørgslen efter 120 x 90 centimeter-bigballer været stigende, blandt andet på grund af behovet for transport. Dertil har den nyeste teknologi gjort det muligt at øge vægten af 120 x 90 centimeter-ballerne, så de er på niveau med 120 x 130 centimeter-bigballerne.

- Derved giver det positiv synergi i forhold til logistikken, når der skal transporteres halm, da det er muligt at læsse i tre lag frem for to. Det betyder, at et læs består af 36 stk. i stedet for 24, og med cirka samme vægt pr. balle bliver der fragtet mange flere ton, lyder det i pressemeddelelsen.

 

Stor stempelkraft

Christian Korsholm, salgskonsulent hos Maskinhandler Indkøbsringen, tilføjer, at presseren er udstyret med det patenterede Twinpact-stempelsystem.

- For at opnå op til 25 procent højere densitet kræver stemplet to gange højere kraft end en konventionel bigballepresser. Twinpact-stemplet er opdelt i en nedre og øvre del. Trykket på ballen er opdelt i to trin, hvilket sikrer intelligent, effektiv ballekomprimering, samtidig med at høje spidsbelastninger af maskinen undgås, siger Christian Korsholm, og tilføjer:

- Trods de tungere baller er belastningen på maskinen stadig sammenlignelig med en konventionel ballepresser på 120 x 90 centimeter.

 

Besparelser

Derudover er ballekanalen, drivlinjen og transmissionen opgraderet, hvilket betyder yderligere besparelser for ejeren. En 200 hk traktor er i stand til at kunne producere +500 kg baller, hvilket resulterer i betydelige brændstofbesparelser, fremgår det af pressemeddelelsen.

Presseren har derudover et nydesignet indføringsgaffelsystem og mange andre, nye detaljer, som MI og HCP Maskincenter naturligvis er klar til at fortælle mere om.

 

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

ASF truer – sæt fokus på smittebeskyttelse

Konsulenterne hos SvineRådgivningen opfordrer producenter til, at de sammen med staldens personale har fokus på smittebeskyttelse.

Udbring gylle så tæt på såtidspunktet som muligt

Gylle kan udbringes til vårsæd før eller efter såning. Valget påvirker den udbringningsteknologi, der skal benyttes, men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer.

Sådan sår du majs

Der går et par gode måneder endnu, førend det er tid til at så majsen. Det til trods er det ikke for tidligt at blive mindet om, hvordan majsen får de bedste betingelser.

Kend din fremstillingspris på grovfoder

Christian Lund, formand L&F, opfordrer mælkeproducenterne til at komme tættere på økonomien i deres grovfoderproduktion.

Alternativer til efterafgrøder kan være en fordel

Tilpasning til efterafgrødekravene kræver, at man kender omkostningerne ved de enkelte tilpasningsmuligheder. Seges har regnet på omkostninger ved efterafgrøder, tidlig såning af vintersæd, kvotereduktion og brak.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.
Side 1 af 1754 (35063 artikler)Prev1234567175217531754Next