bannerPos

Ny presser i Danmark

Den nye Kuhn LSB 1290iD er netop blevet sluppet løs i marken for første gang i Danmark. Fra venstre ses Peter Brøgger Jensen, der er søn af ejeren af presseren, Torben Jensen, Christian Korsholm fra MI, Jos Van Der Velden fra Kuhn og Aksel G. Christiansen fra HCP Maskincenter.

Redaktionen

19-07-2019 08:04
Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Den nye Kuhn LSB 1290iD-bigballepresser, den første i Danmark, er netop blevet igangsat på Djursland.

Presseren, der er flagskibet i Kuhns store program af firkantballepressere, rammer direkte ind i blandt andet det vigtige marked for presning af halm til halmværker i Danmark, oplyser Maskinhandler Indkøbsringen i en pressemeddelelse.

Presseren laver 120 x 90 centimeter-bigballer og er designet til at producere bigballer med 25 procent højere densitet end konventionelle baller, oplyser Robert Vemmelund, der er produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen.

- De seneste år har efterspørgslen efter 120 x 90 centimeter-bigballer været stigende, blandt andet på grund af behovet for transport. Dertil har den nyeste teknologi gjort det muligt at øge vægten af 120 x 90 centimeter-ballerne, så de er på niveau med 120 x 130 centimeter-bigballerne.

- Derved giver det positiv synergi i forhold til logistikken, når der skal transporteres halm, da det er muligt at læsse i tre lag frem for to. Det betyder, at et læs består af 36 stk. i stedet for 24, og med cirka samme vægt pr. balle bliver der fragtet mange flere ton, lyder det i pressemeddelelsen.

 

Stor stempelkraft

Christian Korsholm, salgskonsulent hos Maskinhandler Indkøbsringen, tilføjer, at presseren er udstyret med det patenterede Twinpact-stempelsystem.

- For at opnå op til 25 procent højere densitet kræver stemplet to gange højere kraft end en konventionel bigballepresser. Twinpact-stemplet er opdelt i en nedre og øvre del. Trykket på ballen er opdelt i to trin, hvilket sikrer intelligent, effektiv ballekomprimering, samtidig med at høje spidsbelastninger af maskinen undgås, siger Christian Korsholm, og tilføjer:

- Trods de tungere baller er belastningen på maskinen stadig sammenlignelig med en konventionel ballepresser på 120 x 90 centimeter.

 

Besparelser

Derudover er ballekanalen, drivlinjen og transmissionen opgraderet, hvilket betyder yderligere besparelser for ejeren. En 200 hk traktor er i stand til at kunne producere +500 kg baller, hvilket resulterer i betydelige brændstofbesparelser, fremgår det af pressemeddelelsen.

Presseren har derudover et nydesignet indføringsgaffelsystem og mange andre, nye detaljer, som MI og HCP Maskincenter naturligvis er klar til at fortælle mere om.

 

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next