bannerPos

Ny Rollant presser i forstærket udgave

Claas rundballepresserne Rollant 374 og 375 erstattes nu af en ny Claas Rollant 540 RC rundballepresser, der har fået nyt design og et forstærket chassis. Foto: Per Jørgensen.

Per Jørgensen

Journalist
10-08-2018 09:30
Claas Rollant rundballepresseren lanceres nu i en ny version med forstærket chassis og ny 2,1 meter pickup.

Den nye Claas Rollant 540 RC rundballepresser har fået nyt design og erstatter Claas rundballepresserne Rollant 374 og 375. Pressekammeret, der indeholder 16 valser, presser rundballerne i en diameter på 1,25 meter og en bredde på 1,22 meter.

Rollant-presseren er udstyret med en ny 2,1 meter pickup, monteret med 15 knive med en snitlængde på hver 70 mm. Den nye pickup giver et langt bedre afgrødeflow til pressekammeret og balledensiteten er forbedret.

Det er enkelt og nemt at vælge mellem net- eller filmindpakning. Ændring af indpakningen fra net til film gøres ved at justere sideskruerne på indføringsvalsen. En hurtig operation.

Rollant 540-presseren kan leveres med MPS II-systemet som ekstraudstyr, der kontrollerer balledensiteten.Pickuppen og valserne er kædetrukket og den nye Rollant-presser er udstyret med et centralsmøringsanlæg, der forsynes fra en 6,3 liter olietank. Smøreintervallerne kan indstilles efter behov.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next