Ploeger udstiller selvkørende rive og gyllemaskine i Brørup

Når Brørup Traktor- & Maskincenter mellem jul og nytår afholder deres traditionelle Åbent hus-arrangement, er der mulighed for at se nærmere på hollandske specialmaskiner.

I år kan gæsterne til Brørup Traktor- & Maskincenters traditionelle åbent hus-arrangement mellem jul og nytår se de store, avancerede specialmaskiner fra hollandske Ploeger.

- Der er sikkert en del, der har set billeder af og læst om den store selvkørende rive og de avancerede 3- eller 5-hjulede gyllemaskiner, men der er endnu ikke mange danskere, der har haft lejlighed til  »at sparke dæk«. Det får de her, siger Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter. 

Han er blevet lovet, at Ploeger som et minium kommer med deres store CM4240 Merger-rive med enorm stor kapacitet og en smidig, 3-hjulet gylle-maskine med modelnavnet Ploeger AT4103.

Årsagen til det iøjnefaldende besøg fra Ploeger er, at Brørup Traktor- & Maskincenter samarbejder med Ploeger om salg og service. Det er Ploeger selv, der forestår salgsarbejdet, mens folkene fra Brørup leverer reservedele fra lageret og first-line service i marken sammen med firmaet SR Agro & Last Aps fra Sindal. 

Forventer fremgang 

Endnu er der ikke mange maskiner ude at køre på de danske marker, men det tror Svend Aage Jensen kun er et spørgsmål om tid.

- Jeg kan godt huske reaktionen på de første selvkørende snittere. Dem var der ikke så mange, der troede på. Nu drøner de rundt alle steder. Sådan tror jeg også, det kommer til at gå med riverne om end i en lidt mindre skala, siger han.

Han mener også, at gylle-maskinerne vil finde ind på de danske marker. For med lav egenvægt, stor dæk-montering og enorm kapacitet indfrier de mange maskinstationers krav om effektivitet og landmænds ønske om at slippe af med noget af det – efter manges mening – alt for tunge gyllegrej, man traditionelt kører med i Danmark.

hka

Læs også