bannerPos

Servicerer kunder døgnet rundt

Ulrich Sommer er indehaver af US Maskinservice i Støvring i Himmerland. En virksomhed som servicerer landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og have- parkmaskiner.

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
29-04-2019 06:25
Det betyder ingenting, om klokken har passeret 16 for Ulrich Sommer, som er indehaver af US Maskinservice i Støvring. Han og sine ansatte har specialiseret sig i at servicere landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og have- parkmaskiner både på værkstedet og direkte hos kunden.

I den sydlige del af Støvring kan man finde US Maskinservice. En virksomhed, som har specialiseret sig i landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og have- parkmaskiner.

Ejeren, Ulrich Sommer, startede virksomheden op i Hadsund, men flyttede for to og et halvt år siden familien og virksomheden til spritnye rammer i Støvring.

US Maskinservice servicerer landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og have-parkmaskiner. Herforuden sælger de reservedele og har blandt andet forhandlingen af Hustler, Alko og Texas.

 

Flere og flere ansatte

Hvad der startede som en enmandsvirksomhed har i dag en ansat på fuldtid i værkstedet og to i hver deres servicebil, men det stopper ikke her.

Fremadrettet skal en ny mand overtage Ulrichs servicevogn og han selv skal arbejde mere fra lokalerne i Støvring. Herudover forventer Ulrich Sommer at ansatte en medarbejder, som udelukkende skal stå for salg af reservedele plus en eller to ekstra i værkstedet.

Foruden et kun to og et halvt år gammelt værksted er der på adressen i Støvring også et udstillingsområde, blandt andet med Hustler og Alko græsslåmaskiner.

- Det er til professionelle. Mange kommer og ser maskinerne her eller også viser jeg dem frem der, hvor kunden ønsker det, siger Ulrich Sommer.

 

Servicebiler

En stor del af virksomheden, er servicebilerne.

- Jeg er kendt for en hurtig service og er ikke bleg for at komme ud efter klokken 16, fortæller Ulrich Sommer, som er født og opvokset på landet og helt fra barnsben har brug adskillige timer i en traktor, inden han læste til maskinmekaniker.

Servicebilerne er blandt andet udstyret med CO2 svejser, hydraulik værktøj og benzingenerator, så stort set alt kan laves direkte ude ved kunden. Kunderne bor i Nord- og Midtjylland, men US Maskinservice har også været i Sønderjylland for at løse opgaver.

 

Reservedelsportal

Et af de nyere tiltag for US Maskinservice, er at deres kunder kan få adgang til en stor online portal, hvor de kan bestille reservedele til landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og have- parkmaskiner.

Her kan man se reservedelstegninger og bestille alt i reservedele indtil klokken 17, hvorefter delene ankommer til kunden inden klokken 7 næste morgen.

- Vi har haft portalen i omkring et halvt år og har 53 brugere, fortæller Ulrich Sommer.

Reservedelene er fysisk placeret i Tyskland, som også står for håndteringen af bestillingerne.

 

Udlejer mandskab

Opgaverne for US Maskinservice er aldrig kedelige. En anlægsgartner ringer for at bestille reservedele og som så mange gange før når kunderne ringer, følger der en sideordre med.

Denne gang skal kunden bruge en vandingsmaskine.

- Hvis der ringer en, som skal bruge en traktor, så finder jeg også sådan en, smiler Ulrich Sommer, som trods sine mange år i erhvervet også har fået så specielle opgaver, at han har måtte spørge Google til råds, hvorefter jagten er gået ind på den helt specifikke maskine.

US Maskinservice udlejer også mandskab, hvis en kunde har behov for en maskinfører. Og hvem ved om udlejning af maskiner bliver næste skridt for US Maskinservice, som har åbent alle hverdage fra 7-17 og om lørdagen fra 8-12.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next