bannerPos

Smal sakselift letter arbejdet

Horsens Lift, der er liftudlejer i Jylland og på Fyn, er klar til at udleje, hvad de kalder en ment håndterbar Snorkel-lift med det knap så mundrette navn S2755RT. Foto: Horsens Lift PR

Redaktionen

18-05-2019 07:26
En terrængående sakselift med støtteben har netop set dagens lys på det danske marked. Den er lettere, fylder mindre og er mere agil end de hidtidige løsninger.

Nu kommer der en ny lift til det danske marked, som gør det muligt at nå de steder, der før var uden for rækkevidde. En sakselift, som er lille, nem og terrængående og derfor nemmere at komme til med.

Horsens Lift, der er liftudlejer i Jylland og på Fyn, har netop modtaget en Snorkel-lift med navnet S2755RT. Hos Esben Vernholt Jensen, der er direktør hos liftvirksomheden, er der store forventninger til den nye lift, der kommer fra England.

- Ved byggeopgaver eller ved beskæringsopgaver er det ofte snært med pladsen til en lift. Især når der for eksempel skal være støtteben på sakseliften, så den kan bruges på ujævne og bløde underlag. Præcis her vil den nye lift være en kærkommen hjælp. Eksempelvis er bredden på liften med nedslåede støtteben 145 centimeter, hvor de hidtil smalleste har været 175 centimeter, siger Esben Vernholt Jensen.

Forretter få skader

Ifølge direktøren hos Horsens Lift er det særlig interessant, at den nye lift er markant lettere end andre alternativer på markedet for sakselifte. Den kan køre på græsplæner eller fliser uden at forrette store skader på grund af den lille egenvægt på lidt over 2.500 kilo. Den lave vægt betyder også, at liften kan køres op på en trailer og sættes efter en større varebil, som eksempelvis anlægsgartnere kører i. Det er med til at holde prisen nede for lejen af liften, da det ikke er nødvendigt at rekvirere lastbiltransport.

At entreprenøren selv kan forestå transporten af liften med trailer, betyder også, at den nemt kan flyttes mellem forskellige lokationer. Ved bygge- eller reparationsopgaver i bymidten er det ofte svært at komme til med større lifte på specialtransport, og derfor forventer liftudlejerne også, at liften kan lukke det hul i markedet.

- Liften har firehjulstræk, og dermed er den terrængående til en vis grænse og støttebenene er selvjusterende, så de automatisk passer til underlaget. Kurvekapaciteten er 300 kilo, hvilket passer rigtig fint til markedet. Samtidig kan kurven skydes ud, så den samlet bliver over tre meter lang, forklarer Esben Vernholt Jensen.

Kurvens maksimale arbejdshøjde er cirka ti meter, mens den maksimale hastighed er lige lidt over fem kilometer i timen, og det vil især være givtigt for kunderne i den grønne sektor, der ofte skal køre en del med dieselliften ved beskæringsopgaver.

laj

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next