bannerPos

Smal sakselift letter arbejdet

Horsens Lift, der er liftudlejer i Jylland og på Fyn, er klar til at udleje, hvad de kalder en ment håndterbar Snorkel-lift med det knap så mundrette navn S2755RT. Foto: Horsens Lift PR

Redaktionen

18-05-2019 07:26
En terrængående sakselift med støtteben har netop set dagens lys på det danske marked. Den er lettere, fylder mindre og er mere agil end de hidtidige løsninger.

Nu kommer der en ny lift til det danske marked, som gør det muligt at nå de steder, der før var uden for rækkevidde. En sakselift, som er lille, nem og terrængående og derfor nemmere at komme til med.

Horsens Lift, der er liftudlejer i Jylland og på Fyn, har netop modtaget en Snorkel-lift med navnet S2755RT. Hos Esben Vernholt Jensen, der er direktør hos liftvirksomheden, er der store forventninger til den nye lift, der kommer fra England.

- Ved byggeopgaver eller ved beskæringsopgaver er det ofte snært med pladsen til en lift. Især når der for eksempel skal være støtteben på sakseliften, så den kan bruges på ujævne og bløde underlag. Præcis her vil den nye lift være en kærkommen hjælp. Eksempelvis er bredden på liften med nedslåede støtteben 145 centimeter, hvor de hidtil smalleste har været 175 centimeter, siger Esben Vernholt Jensen.

Forretter få skader

Ifølge direktøren hos Horsens Lift er det særlig interessant, at den nye lift er markant lettere end andre alternativer på markedet for sakselifte. Den kan køre på græsplæner eller fliser uden at forrette store skader på grund af den lille egenvægt på lidt over 2.500 kilo. Den lave vægt betyder også, at liften kan køres op på en trailer og sættes efter en større varebil, som eksempelvis anlægsgartnere kører i. Det er med til at holde prisen nede for lejen af liften, da det ikke er nødvendigt at rekvirere lastbiltransport.

At entreprenøren selv kan forestå transporten af liften med trailer, betyder også, at den nemt kan flyttes mellem forskellige lokationer. Ved bygge- eller reparationsopgaver i bymidten er det ofte svært at komme til med større lifte på specialtransport, og derfor forventer liftudlejerne også, at liften kan lukke det hul i markedet.

- Liften har firehjulstræk, og dermed er den terrængående til en vis grænse og støttebenene er selvjusterende, så de automatisk passer til underlaget. Kurvekapaciteten er 300 kilo, hvilket passer rigtig fint til markedet. Samtidig kan kurven skydes ud, så den samlet bliver over tre meter lang, forklarer Esben Vernholt Jensen.

Kurvens maksimale arbejdshøjde er cirka ti meter, mens den maksimale hastighed er lige lidt over fem kilometer i timen, og det vil især være givtigt for kunderne i den grønne sektor, der ofte skal køre en del med dieselliften ved beskæringsopgaver.

laj

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next