Video: Stjerner til skærebord der følger jordens konturer

Per Jørgensen 08-12-2018 13:00:10
Flex-sejlskæreborde under navnet Convio Flex til Claas Lexion mejetærskerne fik to stjerner under årets Agromek.

De tre nye Convio Flex-sejlskæreborde til Lexion mejetærskerne fik udmærkelse på dette års Agromek.

De nyudviklede sejlskæreborde leveres i tre arbejdsbredder på henholdsvis 10,8 meter (35 fod), 12,3 meter (41 fod) og 13,8 meter (46 fod).

Convio flexskærebordet leveres med en fleksibel knivbjælke, der følger markens konturer helt ned til to cm, der sikrer den lavest mulige snithøjde over hele skærebordets arbejdsbredde. Sejlskærebordet er flexdelt, hvor hver del er delt pr. meter. Det betyder, at skærebordet er flex-delt 12 gange på for eksempel det 41 fods Convio skærebord.

Vælg mellem flere indstillinger

Der er flere forskellige indstillinger på det nye Convio sejlskærebord. I for eksempel kornafgrøder kan knivbjælken holdes stiv, og i afgrøder, hvor der kræves fleksibelt skærebord, kan føreren skifte fra stiv knivbjælke til flexknivbjælke ved blot et tryk på betjeningsterminalen via Cebis-terminalen.

I flextilstand følger knivbjælken markkonturerne via slæbeskoene med en fleksibilitet på 225 mm – 90 mm opad og 135 mm nedad. Det betyder, at Claas Convio Flex skærebordet kan justeres til alle jordforhold.

I Auto Contour Flex tilstand er sejlskærebordet udstyret med sensorer, der konstant tilpasser sig de bedste høstforhold for sejlskærebordet samt den laveste snithøjde.

Nem at betjene

Convio sejlskærebordets betjeningskomfort er nem at styre via Cebis-terminalen og tilbyder en vifte af automatiske funktioner.

Blandt andet styres bæltehastigheden automatisk, via mejetærskerens fremkørselshastighed, ligesom skærebordet er udstyret med bælteadvarsel, der gør det muligt for mejetærskerføreren at gribe ind på et tidligt tidspunkt – om natten eller når støvniveauet er højt – og sørger derfor for at undgå kritiske situationer under høstarbejdet.

Ekspertpanelets begrundelse for at tildele to stjerner er følgende: 

Skærebordet har med Auto Belt Speed fuldautomatisk tilpasning af båndhastigheden i forhold til fremkørselshastigheden, dette giver samme konstante indføringsmængde selv under skiftende betingelser. Reel Torque Control moment kontrolleret vinde er en nyudviklet vinde special designet til at kunne hjælpe med opsamling af liggende materiale uden at tænderne går i jorden. Dette styres ved at vinden automatisk indretter sig efter den ønskede sensitivitet og tryk og derved kører vinden helt automatisk så meget i afgrøden som muligt uden at udrette skade. Hvis momentet i oliemotoren stiger mere end det tilladelige vil vinden altså automatisk hæve sig lidt indtil den er under grænseværdien igen. Auto Contour Flex registrerer automatisk og kontinuerligt om skærebordet kan sænkes yderligere, så der altid opnås den lavest mulige afskæringshøjde.

Video: To stjerner til fleksibel plov fra Kuhn

09-12-2018 17:30:36

Seksfuret plov, der kan køre både i furen og OnLand, er populær grundet sin fleksibilitet og store brugervenlighed.


Video: To stjerner til malkerobot

09-12-2018 13:00:49

Video: Stjerner til skærebord der følger jordens konturer

08-12-2018 13:00:10

Flex-sejlskæreborde under navnet Convio Flex til Claas Lexion mejetærskerne fik to stjerner under årets Agromek.


Valget af gødningsspreder blev klassisk og mekanisk

08-12-2018 13:00:03

Mekanisk dosering der bare virker. Det blev valget for sjællandsk landmand, da han skulle have ny gødningsspreder. Her fravalgte han bevidst elektronik og digitale løsninger.


Er tiden moden til civil ulydighed overfor gødskningslov?

08-12-2018 12:00:13

Som repræsentant for et politisk parti, der opstiller til Folketinget, giver det for meget støj, hvis jeg direkte opfordrer til civil ulydighed. Men specielt »Loven om gødning og plantedække« bør ignoreres. Af Jørn Rasmussen, Pilealle 5, 4760 Vordingborg, FT-kandidat for Nye Borgerlige


Sandsynlig optur forude: Prognosepriser for svinekød stiger markant i 2019

08-12-2018 11:00:27

Svinenoteringen får et løft på knap en krone, og smågrisepriserne justeres op med 42 kroner i ny prisprognose fra Seges.


Tjener journalister offentligheden? Javel ja…

08-12-2018 10:00:37

Hvorfor har de store medier så aldrig interesseret sig for de positive aspekter af Landbrugspakken, spørger Bæredygtigt Landbrugs kommunikationschef. Af Christian Ingemann Nielsen, kommunikationschef i Bæredygtigt Landbrug


Bladgødskning – nu også med P og K

08-12-2018 10:00:28

Problemerne med hurtig fastbinding af fosfor og kali i jorden undgås ifølge BJ-Agro med bladgødskning, hvorved planterne sikres tilgængeligt næringsstof i situationer, hvor det ellers er vanskeligt at optage.


Kritik af Hogans holdning til landbrugsbudget

08-12-2018 10:00:14

EU's landbrugskommissær Phil Hogan mener, at EU's kommende landbrugsbudgetmodel er til fordel for Danmark, men den holdning får en hård medfart af det radikale medlem af EU-Parlamentet, Jens Rohde.


Præmiering til østdanske kvægbrugere

08-12-2018 09:00:56

Tre regler skal som minimum være opfyldt, for at en ko kan blive præmieret i forbindelse med årsmødet for mælkeproducenter på østlige øer:


Nyudviklet bomhøjdeautomatik med op til 12 sensorer

08-12-2018 09:00:48

Sprøjtespecialisten Brdr. Toft lancerer nyt bomstyringssystem til eftermontering på sprøjter med mulighed for op til et dusin sensorer.


Regionsformand: - Landbruget og ikke Anima skal stå øverst i Google

08-12-2018 08:00:59

Når børn og voksne googler dyrevelfærd, skal landbruget og ikke Anima stå øverst, lød det fra formanden for Kvægbrugsregion Øerne, Yke Kloppenburg, ved stormøde.


Video: Stjerneregn til nytænkning inden for biogas

08-12-2018 08:00:38

Svend Hoff fra AST under Assentoft Silo mener, at der er tale om en væsentlig nytænkning i form af firmaets nye løsning til at få udnyttet ressourcerne i biomasse langt mere end hidtil.


Stor jordfordeling afsluttet på Djursland

08-12-2018 08:00:06

En jordfordeling på Djursland, der involverer hele 42 landmænd, er netop afsluttet. Jordfordelingen var en del af regeringens naturpakke fra 2016.


Fordobling af omsætningen i LandboGruppen Syd

08-12-2018 07:00:31

Markant vækst og en fordobling af omsætningen på fire år i sønderjysk ejendomsmæglerselskab.


Fremtidens sukkerproduktion: Tid til innovativ roedyrkning

08-12-2018 07:00:07

Ved Strube Scandinavias debatmøde blev det fastslået, at roedyrkning har en fremtid i Danmark, men det er tid til at være mere innovativ.


Køb olien til 50 dollar

30-11-2018 15:30:50

Olieproduktionen tog et ryk op i november måned og det har resulteret i det kraftigste prisfald på en enkelt måned i mere end 6 år. Det tyder på, at olieprisen skal længere ned frem mod årsskiftet. Målet ligger nu nede ved 50 dollar og det vil i givet fald være et attraktivt købsniveau.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1414 (28264 artikler)Prev1234567141214131414Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer