bannerPos

Stemas og Maskinhuset samler alle Yanmar-aktiviteter i nyt fælles selskab

Alexander Dornwirth

Videojournalist
07-03-2019 13:06
JMM-selskabet Stemas A/S og Maskinhuset A/S forener nu kræfterne og skaber total fokus på entreprenørmaskinerne fra japanske Yanmar. Det sker med etablering af et nyt, fælles selskab, Maskiner A/S, som pr. 1. marts 2019 bliver importør af Yanmar i Danmark.

Samtidig forsvinder mærkenavnet Schaeff, som er det, som Maskinhuset hidtil har forhandlet. Det er en logisk konsekvens af, at Yanmar-koncernen i 2016 overtog Terex’ europæiske produktion af Schaeff-maskinerne. Fremover vil alle modeller hedde Yanmar.

Siden overtagelsen af Terex / Schaeff-produktionen i Europa, har Yanmars internationale ledelse ønsket at forene kræfterne hos de to danske importører. 

- Schaeff-navnet er allerede fortid på mange europæiske markeder. Nu har vi et voldsomt styrket Yanmar-brand, som alene på gravemaskinerne vil have en markedsandel på omkring 20 procent, siger salgschef Tommy Bergmann, Maskinhuset.

- Vi er to forskellige segmenter, som i realiteten ikke har generet hinanden ret meget på markedet for mini- og kompaktgravemaskiner. Vores altoverskyggende ønske har været at skabe den bedst mulige løsning for de nuværende Schaeff- og Yanmar-kunder, fortæller han.

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.
Side 1 af 1548 (30941 artikler)Prev1234567154615471548Next