Tre nye hjullæssere fra Claas

Torion-serien fra Claas udvides nu med tre nye modeller i kategorien 5, 6, og 9 tons.

Siden Claas indgik i et strategisk samarbejde med Liebherr under sidste års Agritechnica-udstilling i Hannover og lancerede syv nyudviklede hjullæssere med en løftekapacitet fra 5,2 til 19,5 tons for dengang at matche den stigende efterspørgsel til arbejdsopgaver indenfor transport, materialehåndtering eller til brug i husdyrbedrifterne.
I denne uge introducerede Claas i Østrig yderligere tre nye hjullæssere i Torion-serien målrettet den stigende efterspørgsel.
Flagskibet i den nye serie er Torion Sinus 956 med en løftekapacitet på 5,5 tons og en løftehøjde på hele 4 meter. Den midterste model Torion Sinus 644 har en løftekapacitet på 4,5 tons og en løftehøjde på 3,8 meter og endelig den mindste model i den nye serie, Torion Sinus 537, løftekapacitet 3,8 tons og løftehøje 3,2 meter.
Den nye hjullæsser-serie er udstyret med en kabine, der giver et optimalt udsyn under enhver arbejdsopgave. Dørene åbner op til 180 grader og kan låses i den position. Et bredt trin sørger for sikker og nem adgang, og der er rigeligt med hovedrum selv for større chauffører.

Hydrostatisk transmission

En farveskærm på 7-tommer i model 956 og 4-tommer i modellerne 644 og 537, giver føreren et klart billede af nøglefunktionerne, såsom gearforhold, brændstofniveau og hastighed og på model 956 kan et omvendt kamera også indarbejdes i displayet.
Alle tre modeller er udstyret med to hydrostatiske hastighedsområder, hvor føreren kan skifte ved blot et tryk på en knap. Tophastigheden er 40 km/t på alle tre modeller i den nye serie.
De tre Sinus-modeller har en kombination af leddelt styring og en bagaksel med drejestyring. Det gør læsserne mere manøvredygtige, og på samme tid bliver den maksimale artikulationsvinkel mellem for- og bagaksel cirka 10 grader mindre. Det gør de nye hjullæssere mere effektive og stabile sammenlignet med andre læssere uden denne såkaldte Sinus-teknologi, der har lagt navn til serien.
Alle tre modeller er forsynet med en leddelt pivot, som giver stabilitet selv på ujævnt terræn, og kompenserer for bevægelser på den forreste del af chassiset. Et spjæld i drejeleddet giver god førerkomfort, især ved høje hastigheder. På Sinus 956 kan bagakslen også svinge med fem grader.

Modelspecifikationer

Claas Sinus 956              Claas Sinus 644              Claas Sinus 537

Løftekapacitet:                 5.575 kg                            4.430 kg                            3.750 kg

Højde:                                3,03 m                               2,78 m                               2,78 m

Bredde:                             2,38 m                               2,06 m                               1,95 m

Læs også