bannerPos

L&F-ros til regeringens nye plasthandlingsplan

Redaktionen

05-12-2018 14:05
Regeringens nye plasthandlingsplan rummer flere gode forslag, mener Landbrug & Fødevarer, der blandt andet roser forslagene om udfasning af plastikposer og ensartet indsamling af plast.

Plast er et væsentligt problem i dag. Der genereres hvert år 25,8 millioner tons plastikaffald i Europa og 39 procent af dette ender på lossepladsen. Derfor glæder Landbrug & Fødevarer sig over at regeringen i dag har fremlagt en plasthandlingsplan.

 - Det er helt åbenlyst for alle, at vi skal gøre alt for at undgå, at plast ender i naturen. Men i fødevarebranchen er plast et uundværligt materiale, da dets egenskaber er med til at sikre øget holdbarhed af fødevarerne, og dermed begrænse madspild. På samme måde bidrager plast til at sikre fødevarehygiejnen. Derfor er det vigtigt, at vi finder fælles løsninger på udfordringen med plast, så vi sikrer, at plast fortsat kan bruges, men i langt højere grad får plast fra fødevareklyngen ind i en cirkulær økonomi, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

 Derfor roser han regeringen for at ville nedsætte partnerskaber omkring brugen af plast og ikke mindst at ville se på sorteringen af plast.

 - Hvis vi for alvor vil indfri det cirkulære potentiale i plast, så skal der skabes et marked for plastgenanvendelse. Her er det en afgørende forudsætning, at sorteringen af plastemballage, ligesom andre affaldstyper, bliver ensartet i hele landet, så der kan genereres en volumen, hvor der er økonomi i genanvendelsen. Det betyder krav om mere ensartethed i de kommunale indsamlingsordninger for affald.

- Vi ser desuden også et potentiale i at genanvende den såkaldte landbrugsplast i større udstrækning. Landbrugsplast er de store mængder plast, som landmændene bruger til for eksempel at dække ensilagestakke eller til overdækning af tidligt dyrkede grøntsager eller kartofler. Også her ser vi oplagte muligheder gennem en mere struktureret tilgang til indsamling og genanvendelse, siger Flemming Nør-Pedersen.

 Også handlingsplanens fokus på at udfase brugen af plastikposer er positiv, mener Landbrug & Fødevarer.

 - Vi har selv i vores katalog om cirkulær bioøkonomi peget på plast og udfasning af plastikposer som et væsentligt emne i forhold til den cirkulære bioøkonomi. Derfor er der rigtig godt, at regeringen nu vil se, hvordan det kan gøres. På den lange bane kan vi kun opfordre til at have store ambitioner i forhold til at erstatte den fossilt baserede plast med biobaseret plast, siger Flemming Nør- Pedersen.

 

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer