LA rejser spørgsmål i Folketinget om udenlandsk kvælstofregulering

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen skal sammenligne håndhævelsen i Danmark af vandramme- og nitratdirektiverne med tyske og svenske forhold.

Den skånske landmand Frans Langkilde fortæller her de 15 erhvervsfolk og politikere, som deltog i turen Øresund, om sin såkaldte våtmark, som er et minivådområde, der udløser både etableringstilskud på 90 procent og forhøjet EU-tilskud. Foto: Jørgen P. Jensen

Liberal Alliance har igennem Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg bedt minister Esben Lunde Larsen om at kommentere skriftligt på forskellene mellem den danske regulering af landbrugets kvælstofudledning og så den måde Tyskland og Sverige håndhæver EU-reglerne på.Det sker på baggrund af to studieture i sidste måned til Slesvig-Holsten og Skåne med deltagelse af organisationsfolk fra både Bæredygtigt Landbrug og Landbrug & Fødevarer, som også Agerskovgruppen og Lollandsgruppen var involverede i som medarrangører.Med henvisning til Effektivt Landbrugs omtale i avisen sidste lørdag har LA’s ordfører på området, Carsten Bach, bedt ministeren give sin mening til kende om reguleringsforholdene i Slesvig-Holsten og Skåne.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også