bannerPos

Mangler stadig 10.000 hektar efterafgrøder

Lasse Ege Pedersen

13-04-2019 07:07
Kig efter en ekstra gang, om der ikke er plads til at lave flere målrettede efterafgrøder, lyder det fra L&F’s planteformand Torben Hansen.

Kom så det sidste.

Landbrug & Fødevarers planteformand, Torben Hansen, beder nu om, at landmænd i de områder af landet, hvor der endnu ikke er fuldtegnet, når det kommer til de målrettede efterafgrøder, ser efter en ekstra gang, om de ikke kan finde plads til flere.

Lige nu er status, at der mangler cirka 10.000 hektar med målrettede efterafgrøder ud af de 137.000 hektar, som der i alt er brug for. Det er i it-systemet Tast Selv-Service, som landmænd skal benytte til at søge, og fra Torben Hansen lyder det, at han godt ved, at det næsten virker lidt absurd, at han beder landmænd og deres konsulenter om at bruge mere tid i et meget ustabilt it-system, men ikke desto mindre er det altså det, som han gør (se side 2-3 i denne avis, red.).

- Prøv nu lige at få givet den en skalle til. Kig en ekstra gang. Det vil være rigtig ærgerligt, hvis ministeren vælger at komme med ekstra indsatskrav, når nu fristen udløber 17. april, siger Torben Hansen.

Stor indsats

Han understreger, at han dog synes, at landmænd generelt har gjort en meget stor indsats igen i år i ordningen om de målrettede efterafgrøder.

- Specielt også set i lyset af det fuldstændigt håbløse it-system, som virkelig har bevist, at staten ikke er i stand til at lave it-programmer. Det bliver jo bare værre og værre år for år, siger Torben Hansen.

Han fortæller, at det er rigtigt svært at sige noget om præcis hvor i landet, at der mangler at blive søgt om målrettede efterafgrøder. I 2019 har nogle ID15-områder nemlig et indsatsbehov, der overstiger 25 procent af efterafgrødegrundarealet, og hvis der kommer obligatoriske krav i de områder, vil kravet maksimalt blive op til 25 procent. Behovet ud over de 25 procent i disse områder vil blive udskudt til 2020 i en selvstændig de minimis-ordning.

Sidste år tøvede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) ikke med at indføre obligatoriske krav. I alt indførte ministeren her krav om 2.750 hektar med målrettede efterafgrøder, hvor der ikke var mulighed for at få kompensation.   

 

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer