Minister på minkgravens rand: Måtte igen stå på mål for kaotisk håndtering

Fødevareminister Rasmus Prehn ville ikke forholde sig til, om han som minister ville have valgt at grave mink ned i to store grave i Midtjylland, da man torsdag gik i gang med at fjerne de første af 13.000 tons mink ved Nørre Felding.

Kl. 04.30 Kristi Himmelfartsdag gik man i gang med at fjerne mink fra graven ved Nørre Felding. Fotos: Henning Andersen - Det er ikke nogen rar lugt, men jeg tror, at folk ved godt, at når man graver sådan noget materiale op, så vil der være en dunst, sagde fødevareminister Rasmus Prehn (S), der ikke syntes, at lugten var så fæl fra de mange døde mink. - Vi kan se, at der ligger mink dernede med pels, hale og så videre. Det kan man genkende nede i massen, sagde indsatsleder ved Fødevarestyrelsen, Kasper Klintø, der kaldte det stort, at man kunne komme i gang med at fjerne minkene. Området ved Nørre Felding var kraftigt spærret af, både med vagter ved indgangen, samt med hegn omkring selve gravene, hvor store maskiner var på plads for at fjerne de mange millioner mink.

Var det en rigtig beslutning først at grave mink ned i to store minkgrave ved Nørre Felding udenfor Holstebro og i Kølvrå udenfor Karup? Det spørgsmål er stadig ikke besvaret, efter at man torsdag gik i gang med at grave minkene op.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også