Medie: Minkavlere stævner staten

700 minkavlere anlægger ifølge Børsen sag mod staten for at få destruerede skind fuldt erstattet. De kræver små 600 millioner kroner ekstra.

Cirka 700 danske minkavlere mener ikke, at de får fuld erstatning for de skind, som blev destrueret for et år siden under masseaflivningerne.

De stævner derfor nu staten, skriver Børsen, og rejser et samlet krav på 600 millioner kroner. Markedsprisen for minkskind er i år 323 kroner i gennemsnit pr. skind. Politisk er der sat et loft over erstatningen på 250 kroner pr. destrueret skind. Det er forskellen på de 73 kroner, for hvert af de otte millioner skind, som blev destrueret, som minkavlerne kræver at blive kompenseret for.

- Vi kan ikke leve med, at alle de avlere, der desværre måtte destruere dyrene, stilles ringere end de avlere, som under et i øvrigt umenneskeligt pres faktisk fik pelset og kunne sælge skindene, så i det mindste nogle af værdierne kunne reddes. Derfor indleder vi nu et samlet søgsmål på vegne af de berørte avlere, siger Tage Pedersen til Børsen.

De 600 millioner kroner i ekstra erstatning, som avlerne kræver, kommer oven i de 2 milliarder kron, som staten vil betale for 8 millioner skind til den maksimale erstatning på 250 kroner stykket.

I en skriftlig kommentar fra Fødevareministeriet til Børsen lyder det, at skindprisen på de 250 kroner pr. skind er fastsat ud fra en forventning om, hvordan markedet havde set ud uden hensyntagen til Covid-19.

Læs også