bannerPos

Myter og fakta om forgæringsfremmende ensileringsmidler

Ændringerne i syre-profil og lavere indhold af ammonium-N giver tilsammen ensilagen en bedre foderværdi. Tillige er det mindre tørstoftab under ensilering er ensbetydende med, at der er flere netto-foderenheder tilbage i siloen, når ensileringsforløbet er afsluttet.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
31-03-2019 18:00
En svensk-amerikansk forskergruppe har lavet en omfattende gennemgang af forskellige typer ensileringsmidlers effekt på ensilagekvalitet og mælkeproduktion. Forskergruppen konkluderer, at de forgæringsfremmende midler baseret på homofermentative mælkesyrebakterier i græsensilage har en positiv effekt på foderværdi og fodermængde, såvel som på mælkeproduktion og tilvækst.

Effekten af at anvende forgæringsfremmende ensileringsmidler kan ikke ses med det blotte øje, hvorimod de stabiliserende ensileringsmidlers effekt er mere iøjnefaldende i form af mindre skimmel og bedre holdbarhed efter åbning.

Derfor giver anvendelse af de forgæringsfremmende midler fra tid til anden anledning til drøftelse. Der bør dog imidlertid ikke herske tvivl om midlernes positive effekt.

En gruppe svensk-amerikanske forskere har f

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Claus Berggren bliver direktør for Dansk Biogasrådgivning

Den 1. oktober 2020 tiltræder Claus Berggren som administrerende direktør i Dansk Biogasrådgivning.

Dårlig majspakning kan hurtigt koste en kvart million

Dårlig pakning i siloen af majs fra 100 hektar kan hurtigt komme til at koste 250.000 kroner.

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.
Side 1 af 1931 (38616 artikler)Prev1234567192919301931Next