bannerPos

Myter og fakta om forgæringsfremmende ensileringsmidler

Ændringerne i syre-profil og lavere indhold af ammonium-N giver tilsammen ensilagen en bedre foderværdi. Tillige er det mindre tørstoftab under ensilering er ensbetydende med, at der er flere netto-foderenheder tilbage i siloen, når ensileringsforløbet er afsluttet.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
31-03-2019 18:00
En svensk-amerikansk forskergruppe har lavet en omfattende gennemgang af forskellige typer ensileringsmidlers effekt på ensilagekvalitet og mælkeproduktion. Forskergruppen konkluderer, at de forgæringsfremmende midler baseret på homofermentative mælkesyrebakterier i græsensilage har en positiv effekt på foderværdi og fodermængde, såvel som på mælkeproduktion og tilvækst.

Effekten af at anvende forgæringsfremmende ensileringsmidler kan ikke ses med det blotte øje, hvorimod de stabiliserende ensileringsmidlers effekt er mere iøjnefaldende i form af mindre skimmel og bedre holdbarhed efter åbning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Spekulanterne tror ikke på handelsaftalen

Den 15 januar underskrev USA og Kina fase 1 i en aftale om at afvikle de to landes handelskonflikt. Aftalen betyder blandt andet, at Kina skal købe flere landbrugsprodukter, især sojabønner, fra USA. Men det tvivler spekulanterne på bliver en realitet.

Coronavirus sætter råvarepriser under pres

Usikkerhed om hvordan udbruddet af Coronavirus vil påvirke den globale økonomi, sætter aktiekurser og råvarepriser under pres. Dog stiger prisen for guld, hvilket signalerer, at investorer og børshandlende er nervøse for hvad udbruddet af Coronaviruset vil bringe for fremtiden.

Frygt for corona-virus på aktiemarkederne

Frygt for Coronavirus sender aktiemarkeder i gulvet.

Danmark arbejder for så grøn landbrugsstøtte som muligt

EU’s landbrugsministre mødtes mandag til møde i Bruxelles. Fra dansk side blev der opfordret til, at EU’s grønne mål i »Green Deal« bliver udgangspunktet for landbrugspolitikken fremover.

Tips til svineproducenter med overskud

De gode tider i den danske svinesektor bør bruges til at sikre fremtiden bedst muligt. Hvordan du gør det, kan du læse mere om i en ny pjece, som Landbrug & Fødevarer har udgivet.
Side 1 af 1754 (35076 artikler)Prev1234567175217531754Next