Invitation til nye jægere: Gratis jagt og vejledning i det gode jægerhåndværk

Naturstyrelsen har åbnet for tilmelding til en række jagter for nye jægere i statens naturområder. Alle, som har taget jagttegn og bestået haglskydeprøven inden for de seneste 18 måneder, kan være med.

Arkivfoto: Leif Christensen

Hvert år giver Naturstyrelsen nye jægere, som har bestået jagtprøven og haglskydeprøven, en unik chance for at komme godt i gang med jægerlivet: Alle nye jægere får en invitation i e-boks til en såkaldt nyjægerjagt i statens naturområder. Formålet er at give de nye jægere en god og sikker start under kyndig vejledning af erfarne jægere.

Nyjægerjagterne er gratis for deltagerne og er, ifølge Naturstyrelsen, en fin blanding af instruktion og praktisk jagt. Det er typisk vildkonsulenter og andre jagtkyndige medarbejdere fra Naturstyrelsen, som står for jagterne og er til stede hele vejen igennem med gode råd og vejledning. De rådgiver nybegynderne om det gode jægerhåndværk — herunder adfærd, etik, etikette, sikkerhed og forhold ved anskydninger.

Dagen starter typisk med en parole, hvor jagtlederen gennemgår, hvilken type jagt dagen byder på, hvilken type natur jagten foregår i, og hvilken type vildt nyjægerne kan forvente at møde. Hvis der bliver skudt råvildt på jagten, demonstrerer en erfaren jæger, hvordan man brækker et stykke råvildt. Hvis der er skudt mere vildt, kan nyjægerne selv prøve teknikkerne af med instruktion fra en erfaren jæger.

Naturstyrelsen har åbnet for tilmeldingerne til efterårets nyjægerjagter, som bliver afholdt over hele landet fra midten af oktober til begyndelsen af januar.

På portalen Mit jagttegn, kan de nye jægere både se hvor og hvornår, jagterne finder sted og tilmelde sig online.

Læs mere om nyjægerjagterne på Naturstyrelsens hjemmeside.

Sådan kommer du med:

  • For at komme med på nyjægerjagt, skal man have bestået jagtprøven og haglskydeprøven
  • Retten gælder i 18 måneder fra bestået haglskydeprøve
  • Når man har bestået haglskydeprøven, får man besked via e-Boks om nyjægerjagterne
  • Det er valgfrit, hvor i landet man vil på nyjægerjagt, så længe der er plads
  • Tilmeldingen skal ske via Mit Jagttegn, hvor man også kan se de ledige pladser

Kilde: Naturstyrelsen

Læs også