Laver 11 hektar landbrugsjord om til kulturareal

Et Natura 2000-areal på Sydsjælland bliver i de næste år omdannet fra landbrugsjord til natur i forskellig art.

Onsdag gik en række frivillige i gang med et naturprojekt, hvor 11 hektar landbrugsjord skal omdannes til et areal med rekreativ natur.

Området ligger ved Jungshoved Kirke på Sydsjælland, hvor det lokale menighedsråd sammen med WWF har startet et projekt, hvor 11 hektar Natura 2000-jord skal laves om til vild natur med vådområder.

Formålet med projektet er at skabe bedre betingelser for biodiversiteten og levesteder for en række fuglearter og insekter.

- Området omkring Jungshoved Kirke er oplagt til naturgenopretning og -beskyttelse. Derfor er vi enormt glade for, at vi sammen med menighedsrådet kan omdanne kirkens arealer til et fantastisk naturområde, der både vil være en tiltrængt oase for nogle af vores mange sårbare danske arter og for lokale borgere, siger Jacob Fjalland, miljøfaglig direktør i WWF Verdensnaturfonden.

Det lokale menighedsråd ser spændende perspektiver for det nye projekt.

- Ved at omdanne kirkens arealer til et åbent og urørt naturområde kan vi gavne biodiversiteten og invitere danskerne ind i et fællesskab om den kultur og natur, som vi alle sammen deler og bærer et ansvar for, siger formand for Jungshoved menighedsråd Kirsten Thomsen.

Det er første gang, at en folkekirkes arealer danner rammen for et naturprojekt i så stor størrelse.

Læs også