Lystfisker-topmøde i waders på vestfynsk kyst

Stemningen var god og tilslutningen fra de politiske partier stor, da Assens kommune i samarbejde med fødevareministeren inviterede til lystfisker-topmøde på Å strand ved Assens.

Fra venstre Mai Mercado (Konservative Folkeparti), Erling Bonnesen (Venstre), Rasmus Helveg (klimaordfører Radikale Venstre), Karsten Hønge (SF), Rasmus Prehn (Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri) og borgmester i Assens kommune, Søren Steen Andersen (Venstre). Mai Mercado og »Team konservative« vandet den samlede konkurrence om at fange en fisk og genskabe et havørredhabitat. Erling Bonnesen (tv) og projektchef på »den nationale strategi for lystfiskeri«, Arne Kvist Rønnest (midt).

Mandag den 12. september blev der drøftet national strategi for lystfiskeri, da borgmester for Assens kommune, Søren Steen Andersen og minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn var værter for et lystfiskertopmøde.

Og stemningen var god, da de fremmødte politikere og fagfolk mødes ved Denmark Fishing Lodge i Å nær Assens og blev iført waders og fiskestang, for - ud over den faglige drøftelse af, hvad kursen skal være for det fremtidige arbejde med lystfiskeriet – at konkurrere i to discipliner: Fang en fisk og genskab et havørredhabitat. En konkurrence, der blev vundet af Mai Mercado og »Team konservative«.

Fælles national kurs

- Hvis Danmark fortsat skal være en stærk lystfiskerdestination, og vi skal give flere danskere og udenlandske turister muligheden for at opleve alt det kystnaturen og lystfiskeriet kan give, så er det vigtigt, at vi fortsat prioriterer at have en fælles national kurs i arbejdet med lystfiskeri på forskellige niveauer, sagde Søren Steen Andersen da konkurrencen var afviklet og drøftelserne for alvor gik i gang.

- Det er dét, »den nationale strategi for lystfiskeri«, som Assens Kommune er tovholder på, sikrer. Den sætter nemlig retningen for, hvordan en stærk formidling omkring lystfiskeri er med til at øge interessen for vores fælles kyst- og vandnatur og dyrelivet under havoverfladen med henblik på, at flere skal have gavn af de oplevelser, som kyst-naturen indeholder, men også at flere får lyst til at tage ansvar for kystnaturen, vandmiljøet og dyrelivet.

Der arbejdes på markedsføring

Han blev suppleret af projektchef på »den nationale strategi for lystfiskeri«, Arne Kvist Rønnest.

- Det er noget af det, vi blandt andet arbejder med i forbindelse med Kyst- og Lystfiskercenteret, som er på vej i Assens, markedsføringen af lystfiskeri generelt i ind- og udland, den samlende nationale lystfiskerside fishingindenmark.info, men også i form af alle de frivillige initiativer, som lige nu understøttes af strategien for at forbedre levevilkårene for fiskebestanden.

Det er nu, der skal handles

De fremmødte politikere og fagfolk drøftede dagen igennem den nationale strategi for lystfiskeri, og hvordan indsatserne omkring lystfiskeriet skal prioriteres i fremtiden.

- Det er nu, der skal handles. Vi står overfor at se en større fiskedød i år, end vi nogensinde har set før på grund af iltsvind. Hvis vi skal løse det, skal der flere indsatser i gang både kommunalt, nationalt og internationalt. Herunder har vi også brug for at aktivere borgerne, lød det fra Arne Kvist Rønnest.

- Skal folk engagere sig i at passe på havnaturen, er vi nødt til at skabe en relation til kysterne og lystfiskeriet, så de også føler, at det er vigtigt at tage del i. Derfor er det vigtigt, at vi får flere ud at fiske, at vi får formidlet og udbredt viden om livet under havoverfladen, levebetingelser og hvad man kan gøre for at genoprette og passe på det. Det er vigtigt, at vi nu får sat en fælles kurs for, hvordan vi nationalt arbejder med det i fremtiden.

Efter mødet blev der givet håndslag på, at der arbejdes videre på en løsning for at sikre en strategi fremover.

 

Læs også