Navnenyt uge 37-21 Nord

Faglærer modtager Dronningens Fortjenstmedalje

Faglærer Agner Thomsen fra JU Århus (Jordbrugets UddannelsesCenter Århus) har modtaget Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje i sølv for 40 års tro tjeneste som landbrugsfaglærer på den samme skole.

Det blev fejret  på skolens landbrugsafdeling med en intern højtidelighed, hvor også den nærmeste familie deltog. Agner Thomsen vidste ikke noget om overraskelsen på forhånd.

- Med sin rolige og venlige facon har Agner fra første dag været vellidt af eleverne. Det samme gælder som medarbejder og kollega. Han er desuden meget stabil og dygtig til sit fag, lød det i direktør Peter L. Moesgaards tale til Agner Thomsen.

I løbet af efteråret skal Agner Thomsen i audiens hos Hendes Majestæt Dronningen.

Agner får overrakt medaljen.jpeg

Agner Thomsen

 

 

Landbrugsstyrelsen får ny direktør

Lars Gregersen tiltræder som ny direktør i Landbrugsstyrelsen den 1. oktober. 

Lars Gregersen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og kommer fra en stilling som økonomidirektør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune og har tidligere blandt andet været økonomidirektør i Fødevarestyrelsen.

- Landbrugsstyrelsen løfter en meget vigtig opgave for dansk landbrug og dermed for det danske samfund. Det gælder både den daglige driftsopgave i forhold til kontrol og udbetaling af tilskud og faglige bidrag til en fortsat udvikling og omstilling af erhvervet. Jeg er glad for at blive valgt til at stå i spidsen for styrelsen, og jeg glæder mig til at møde de engagerede ledere og medarbejdere i styrelsen, som løser de mange og forskellige opgaver – i hele landet. Vi skal sammen og i tæt samarbejde med resten af Fødevareministeriets koncern og i dialog med øvrige interessenter indfri de politiske ambitioner for landbrugserhvervet. Det ser jeg meget frem til at være en del af.

Der er cirka 1100 ansatte i Landbrugsstyrelsen.

Lars Gregersen, direktør i landbrugsstyrelsen

Lars Gregersen

 

Grøn omstilling på Nørre Vosborg

Naturstyrelsen og Realdania By & Byg igangsætter en grøn omstilling på herregården Nørre Vosborg i Vestjylland.

Det betyder at 90 hektar landbrugsjord omdannes til natur gennem et lavbundsprojekt.

- Sammen med Naturstyrelsen har vi arbejdet længe på dette projekt, og derfor glæder det os, at der nu er fundet en god model. Omdannelsen af området til lavbundsprojekt betyder, at en del af arealet vil henstå som våde enge, og det gavner både klimaet, vandmiljøet og biodiversiteten. Dermed bidrager projektet også til den grønne omstilling, siger Peter Cederfeld, der er administrerende direktør for Realdania By & Byg.

Også hos Naturstyrelsen er der begejstring for projektet, som ikke blot reducerer udledningen af CO2; projektet gavner også biodiversiteten, fordi projektarealerne hjælper til at skabe vildtkorridorer og levesteder for dyr og planter.

 

Farmbrella sælger 15 procent

Netværket Farmbrella har annonceret, at der sælges 30 aktiepakker svarende til 15 procent af virksomheden.

- Det sidste halve år, har vi knoklet benhårdt for at føre Farmbrellas vision ud i livet. Med platformen er målet at udvikle og øge viden i agrosektoren på højeste niveau ved at sætte ambitiøse mennesker sammen i online netværk, skriver Farmbrella i sit nyhedsbrev og fortsætter.

- Vi tror på, at vi i fællesskab kan være med til at gøre en markant forskel i agrosektoren.

 

 

 

 

Læs også