Navnenyt til side 8 i LO17-2022

Afskedsreception for Povl Fritzner

Povl Fritzner har efter mange års utrættelig kamp for dansk landbrug besluttet sig for at trappe ned for at passe sit landbrug ved Herlufmagle nord for Næstved, som han har drevet gennem 48 år.

Povl Fritzner har i en lang årrække været formand for Østlige Øers Landboforeninger (nu Politisk Forum region Øst), ligesom han i mange år har været medlem af primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Fredag den 29. april holdes afskedsreception på Sørup Herregård ved Ringsted, hvor der således er mulighed for at sige tak til Povl Fritzner for hans store indsats gennem 30 år i toppen af dansk landbrug.

 

Konsulent med 40-års jubilæum

Jakob F. Kjærsgaard har netop haft 40-års jubilæum som planteavlskonsulent hos VKST. Tilbage i 1982 begyndte han sin karriere som forsøgsmedarbejder i Tureby Køge og Omegns Landboforening, hvor han to år senere blev leder af planteavlskontoret.

I 2008 forlod han den stilling ved dannelsen af Landboforeningen Gefion, hvor han så fokuserede på rådgiverrollen. Hans store faglige viden formidles velovervejet både mundtligt og skriftligt på flere forskellige måder.

Jakob F. Kjærsgaard er tillige en af de bærende kræfter bag KornBasen, som stiller kunderne stærkere ved køb og salg af hjælpestoffer, korn mv.

 

Ny formand for Dansk Holstein

Johnny Nielsen, Krogsagergaard nord for Slagelse, er valgt som ny formand for Avlsforeningen Dansk Holstein, og han afløser Kristian Nielsen, som efter mere end 10 år i bestyrelsen har valgt at trække sig som formand.

Johnny Nielsen har siddet som foreningens næstformand i en årrække, og da bestyrelsen skulle konstituere sig, blev han altså valgt som ny førstemand.

Johnny Nielsen har 280 køer på Krogsagergaard i Vestsjælland og er blot foreningens femte formand siden foreningens første formand tilbage i 1972.

 

Ændringer i Adamas organisation

Hans Jørgen Hansen er tiltrådt hos Adama, og det er i en stilling som agronomy support manager Denmark.

Hans Jørgen Hansen har en fortid i både i DLG, Monsanto og Bayer. Hos Adama skal han overtage opgaver fra Niels Jacob Jakobsen samt indtil videre også for Lars Kruse Andersen.

Sidstnævnte forlod Adama i marts, mens Niels Jacob Jakobsen har fået ny position i Adama, hvor han nu skal fungere som strategic agronomy manager med henblik på at udvikle projekter, der gerne skal føre til nye produktmuligheder for Adama Northern Europe b.v.

 

Nederst i en ramme (hvis plads)

Navnestof i LandbrugØst

Vi bringer gerne relevant navnestof i avisens spalter, og i forbindelse med for eksempel nyansættelser eller fratrædelser i firmaet, jubilæer eller runde fødselsdage er man meget velkommen til at sende en kort tekst og portrætfoto til redaktion@landbrugoest.dk.

Læs også