Ny chef for Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue har forstærket organisationen med ansættelsen af Anita Christoffersen som ny dyrskuechef. Hun kommer med ledererfaring fra både fødevare- og eventbranchen, og kommer til at arbejde sammen med Louise Monrad, som tiltræder en fast stilling som projektkoordinator. Det nye, stærke team glæder formanden for Det Fynske Dyrskue.

Støvet og roen har lagt sig over Dyrskuepladsen, som for bare få uger siden var fuld af køer, heste, grise og tusindvis af nysgerrige besøgende til Det Fynske Dyrskues 140-års jubilæum. Et velbesøgt dyrskue, som med 49.500 besøgende blev afholdt for første gang siden 2019.

Nu kan folkene bag dyrskuet glæde sig over, at en ny dyrskuechef er landet i folden. Det meddeler Det Fynske Dyrskue i en pressemeddelelse.

Det er Anita Christoffersen, som kommer fra stillingen som digital project manager ved Rosendahl Design Group. Derudover har Anita Christoffersen flere års ledererfaring inden for både fødevare- og eventbranchen.

- Vi har med Anita fået et meget stærkt team, da hun kommer med en masse erfaring og viden, som vil styrke dyrskuet fremadrettet - plus hun har et stærkt netværk her på Fyn. Vi har lige afholdt et meget velbesøgt dyrskue, og med Anita som dyrskuechef er der ingen tvivl om, at dyrskuet i 2023 bliver mindst lige så vellykket som i år, lyder det fra en glad formand for Det Fynske Dyrskue, Torben Povlsen.

Den nye dyrskuechef er også glad for at kunne stå i spidsen for Fyns ældste familietradition.

- Som dyrskuechef kommer arbejdet og min erfaring til at gå op i en højere enhed. Jeg har megen erfaring med planlægning og eksekvering af arrangementer og fra fødevarebranchen. Det fokus, der har været på fødevarer på dyrskuet i år, bliver kun større. Det er skønt at komme tilbage til Fyn og rødderne, og at Fyn nu igen skal være i centrum i mit arbejde, fortæller Anita Christoffersen.

- Et stærkt team

Inden årets dyrskue blev Louise Monrad ansat som dyrskuekoordinator for Det Fynske Dyrskue 2022 i en tidsbegrænset stilling. Nu fortsætter Louise Monrad som fastansat projektkoordinator i teamet sammen med Anita Christoffersen.

- Vi er meget glade for, at Louise fortsætter som projektkoordinator, for hun gjorde et stort arbejde med årets dyrskue. Louise har fået en masse erfaring, som hun tager med videre og med Anita som dyrskuechef, har vi virkelig et godt og stærkt team, som skal få helheden til at fungere i 2023, lyder det fra Torben Povlsen.

Et moderne dyrskue

Årets fynske dyrskue var det første siden 2019, og med sit 140-års jubilæum var det et mere moderne dyrskue, som de besøgende oplevede på Dyrskuepladsen. Og Anita Christoffersen vil også fremover gøre dyrskuet mere moderne.

- Gæsterne, der kommer på dyrskuet nu, er anderledes end dem, der kom for 140 år siden. Men det moderne vil også være at trække dyrskuet tilbage til rødderne, og virkelig bringe land og by sammen, som var hensigten dengang. Vi skal lære de besøgende om udviklingen, og hvordan landbruget var i gamle dage. I år var det for eksempel muligt for børn at male deres eget mel – det kunne være sjovt, hvis de også kunne bage med det næste år. Gæsterne skal involveres endnu mere, og så skal vi have større fokus på de fynske og syddanske råvarer og fødevarer. De voksne kan lære mere om jord-til-bord, og at vi på Fyn har nogle af verdens bedste fødevarer, fortæller Anita Christoffersen.

Selvom der næsten er et helt år til næste dyrskue, så glæder den nye dyrskuechef sig til at komme i gang med arbejdet hen mod et af de største events på fynsk grund:

- Med alle de idéer, jeg har, bliver det et stort arbejde. Det første bliver at få et overblik og optimere processerne, og så skal vi se længere end bare det næste dyrskue. Heldigvis sidder dygtige Louise med megen viden, så det er jeg tryg ved. Der skal være en plan for de næste mange års dyrskue, for det er klart, at vi ikke kan nå alt på ét år. Gæsterne kan godt begynde at glæde sig, for dyrskuet næste år bliver med mere involvering, så hele familien kan tage oplevelser og viden med hjem.

Det Fynske Dyrskue 2023 løber af stablen 9.-11. juni på Dyrskuepladsen midt i Odense.

Læs også