Nye ansigter i LandboUngdoms hovedbestyrelse

Christian Orthmann. Martin Rohde Andersen.

LandboUngdoms hovedbestyrelse har fået tre nye ansigter til dets hovedbestyrelse.

23-årige Christian Orthmann er ved kampvalg valgt ind i LandboUngdoms hovedbestyrelse lørdag den 24. september. Med rødder i det fynske har Christian Orthmann engageret sig på flere poster og i flere regioner i LandboUngdom.

Med et medlemskab i Sydøstsjællands LandboUngdom engagerer Christian Orthmann sig både på lokalbestyrelsesniveau og i LandboUngdoms Landspløjeudvalg. 

Rødderne går tilbage til Fyn, men job har i en periode ført Cristian Orthmann til Sjælland, hvor han har kunnet fortsætte sit engagementet i LandboUngdom via bestyrelsesposter. Erfaringerne fra de forskellige poster i LandboUngdom ønsker han nu at tage med til fællesskabets højeste niveau. 

Christian Orthmann har været medlem af LandboUngdom i cirka syv år og studerer til dagligt til produktionsleder på Dalum Landbrugsskole i Odense, hvor han også bor. 

Har fået blod på tanden

Udover Christian Orthmann er 27-årige Martin Rohde Andersen valgt ind i hovedbestyrelsen. Han har i to perioder stået i spidsen for LandboUngdoms region MidtVest i kraft af posten som regionrådsformand. De sidste fire år som regionrådsformand har givet ham blod på tanden til at tage sit frivillige engagement til næste niveau, så han blev også valgt ind i LandboUngdoms hovedbestyrelse.

Martin Rohde Andersen bor i Kibæk med sin kæreste og to børn, og arbejder til dagligt som markmand i Skjern.

De mange erfaringer fra regionrådsformandsposten og engagementet om at skabe trivsel og udvikling lokalt, glæder Martin sig til at brede ud på landsplan.

Martin Rohde Andersen er faglært landmand fra Bygholm Landbrugsskole og har været medlem af LandboUngdom siden 2017. I hovedbestyrelsen forventer han at være med til at implementere nogle af de udviklingstiltag, der er sat værk, og få LandboUngdom til at køre sundt hele vejen rundt. 

Flere poster

Claus Frederiksen, der til dagligt arbejder ved en griseproducent, blev valgt som 2. suppleant i hovedbestyrelsen.

Han er 23 år og uddannet produktionsleder fra Bygholm Landbrugsskole. Han har de sidste tre år siddet som kasserer ved Odder-Skanderborg LandboUngdom.

Foruden regnskab engagerer Claus Frederiksen sig, når tiden er til det, også i traktortræk i LandboUngdom.

Foruden det frivillige engagement på lokalbestyrelsesniveau, og nu i hovedbestyrelsen, er Claus Frederiksen en del af LandboUngdoms Vækstlag, der har til formål at udvikle det enkelte medlem til at styrke fællesskabet internt og arbejde for et mere demokratisk samfund.

 

Læs også