Efterlyser billeder til 100 års jubilæumsskrift

Sønderjyske Landboforening efterlyser billeder fra sønderjyske husmandssteder og landbrug efterlyses til 100 års jubilæumsskrift

JUBILÆUM Ligger du inde med billeder, kort eller tegninger fra livet på landet i Sønderjylland fra 1920 og frem til i dag? Så kan du bidrage med vigtig dokumentation af landbrugets historie og udvikling.

- Sønderjysk Familielandbrug kan fejre 100 års jubilæum den 14. november 2020, fortæller foreningens formand, Antoni Stenger. I den anledning vil vi udgive et jubilæumsskrift med blandt andet billeder, der skildrer udviklingen af landbruget i Sønderjylland. Vi opfodrer hermed til, at sønderjyderne bidrager til skriftets tilblivelse.

I dag favner Familielandbruget både deltidsbrug, fuldtidsbrug og hobbybrug, oplyser Antoni Stenger. Historisk var foreningen dog for de såkaldte husmænd.

- Derfor er vi blandt andet interesserede i historisk materiale vedrørende husmandsudstykninger i perioden omkring 1920, som vi må gengive i jubilæumsskriftet. Det kan f.eks. være luftfotos eller matrikelkort før og efter udstykning.

Derudover vil foreningen også gerne have hverdagsbilleder med i jubilæumsskriftet, der skildrer livet på landet i Sønderjylland op igennem 1900-tallet og helt frem til i dag. Koordinator på jubilæumsskriftet er Pia Erritsø Christiansen, Landbrugsrådgivning Syd – se mere på www.lrs.dk.

jba

 

Læs også