bannerPos

Ny i bestyrelsen for Danish Food Cluster

Redaktionen

28-03-2019 16:45

Jørgen Andersen, der i 20 år har beskæftiget sig med innovation, er nyt medlem af bestyrelsen i Danish Food Cluster. Han er til daglig direktør for den innovative legeplads i Vejle, Dandy Business park med seks huse, herunder Food Innovation House.

 - Jeg har arbejdet meget med grøn teknologi, og fødevarebranchen står overfor en revolution indenfor de kommende år, hvor det vi spiser om 20 år, er noget helt andet i dag, siger Jørgen Andersen, der repræsenterer de små og mellemstore virksomheder.

- Det er dem jeg har en kærlighed for. Jeg vil gerne være deres stemme ind i klyngen, sikre aktiviteter kan bruges af dem samt at bringe mit netværk og økosystem ind i Danish Food Cluster, fortæller en glad Jørgen Andersen.

Danish Food Cluster er en fødevareklynge, oprettet i 2013, der har sekretariat i Agro Food Park ved Aarhus.

Som noget helt nyt er fordelingen af pladser i Danish Food Clusters bestyrelse ændret, da de små virksomheder nu får en mere fremtrædende rolle med deres egen pulje – en pulje som de før delte med GTS-institutterne. Det sker som følge af regionernes udtræden af bestyrelsen. De nye puljer blev vedtaget på de ekstraordinære generalforsamlinger hen over vinteren.

På generalforsamlingen var fire pladser i bestyrelsen på valg, og udover valget af Jørgen Andersen var der genvalg til Carl Bjarne, tidligere innovationsdirektør i Easis, der fortsætter i bestyrelsen, men er ny som repræsentant for sin egen virksomhed Danature. Desuden blev Sr. vice president Esben Laulund, Chr. Hansen, prodekan Erik Bisgaard Madsen, Københavns Universitet genvalgt i bestyrelsen.

Formand og næstformand for klyngen fortsætter. Formanden er Esben Laulund, vice president, Emerging Technologies, R&D ved Chr. Hansen.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next