bannerPos

Ny i bestyrelsen for Danish Food Cluster

Redaktionen

28-03-2019 16:45

Jørgen Andersen, der i 20 år har beskæftiget sig med innovation, er nyt medlem af bestyrelsen i Danish Food Cluster. Han er til daglig direktør for den innovative legeplads i Vejle, Dandy Business park med seks huse, herunder Food Innovation House.

 - Jeg har arbejdet meget med grøn teknologi, og fødevarebranchen står overfor en revolution indenfor de kommende år, hvor det vi spiser om 20 år, er noget helt andet i dag, siger Jørgen Andersen, der repræsenterer de små og mellemstore virksomheder.

- Det er dem jeg har en kærlighed for. Jeg vil gerne være deres stemme ind i klyngen, sikre aktiviteter kan bruges af dem samt at bringe mit netværk og økosystem ind i Danish Food Cluster, fortæller en glad Jørgen Andersen.

Danish Food Cluster er en fødevareklynge, oprettet i 2013, der har sekretariat i Agro Food Park ved Aarhus.

Som noget helt nyt er fordelingen af pladser i Danish Food Clusters bestyrelse ændret, da de små virksomheder nu får en mere fremtrædende rolle med deres egen pulje – en pulje som de før delte med GTS-institutterne. Det sker som følge af regionernes udtræden af bestyrelsen. De nye puljer blev vedtaget på de ekstraordinære generalforsamlinger hen over vinteren.

På generalforsamlingen var fire pladser i bestyrelsen på valg, og udover valget af Jørgen Andersen var der genvalg til Carl Bjarne, tidligere innovationsdirektør i Easis, der fortsætter i bestyrelsen, men er ny som repræsentant for sin egen virksomhed Danature. Desuden blev Sr. vice president Esben Laulund, Chr. Hansen, prodekan Erik Bisgaard Madsen, Københavns Universitet genvalgt i bestyrelsen.

Formand og næstformand for klyngen fortsætter. Formanden er Esben Laulund, vice president, Emerging Technologies, R&D ved Chr. Hansen.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next