bannerPos

Skal hjælpe landmænd med digitalisering

17-09-2019 14:30

27-årige Mathias Andersen er ny driftsøkonomikonsulent i SLF – Sønderjysk Landboforening. Sammen med kollegerne skal han hjælpe landmændene med at blive rustet til den digitale fremtid.

Mathias Andersen er uddannet landmand og født og opvokset på en gård ved Assens på Vestfyn. Efter et par år som produktionsleder på en gård fandt han ud af, at det var økonomien på en bedrift, der interesserede ham mest. I dag har han netop færdiggjort uddannelsen som revisor og er nu klar til et arbejde som driftsøkonomikonsulent.

Sammen med kollegerne i SLF skal han hjælpe landmændene med at bruge digitaliseringssystemerne Summax, Dashboard og E-overblik – systemer, der kort sagt samler økonomi, regnskab og fakturer digitalt og giver landmanden et samlet overblik.  

Han glæder sig også til at arbejde med generationsskifte og kontakte unge landmand, der skal i gang med at etablere sig som selvstændige landmænd.  

Vil have stoppet udledning til Øresund permanent

I sidste øjeblik blev udledningen af 290.000 kubikmeter forurenende spildevand til Øresund udsat til efteråret. Udledningen bør dog stoppes permanent, lyder det fra både Danmarks Naturfredningsforening og Bæredygtigt Landbrug.

Nye klima-robuste hybridsorter

Et GUDP-projekt, Hybrimax, har som målsætning at fremavle nye hybridsorter i rug og roer, der forener høje udbytte med et lavt forbrug af pesticider.

Uændret Nord-West-notering

Nord-West-noteringen ligger på uændrede 54 euro, imens noteringen for otte kilo-grise ligeledes befinder sig på uændrede 35,5 euro.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

100 procent af svinene overlevede i forsøg med ny ASF-vaccine

Britiske forskere er kommet et skridt tættere på at udvikle en vital vaccine mod afrikansk svinepest (ASF), skriver PigProgress. I en nylig undersøgelse overlevede 100 procent af de svin, der var immuniseret med den nye vaccine, en dødelig dosis ASF-virus.
Side 1 af 1846 (36906 artikler)Prev1234567184418451846Next