bannerPos

Skal hjælpe landmænd med digitalisering

Redaktionen

17-09-2019 14:30

27-årige Mathias Andersen er ny driftsøkonomikonsulent i SLF – Sønderjysk Landboforening. Sammen med kollegerne skal han hjælpe landmændene med at blive rustet til den digitale fremtid.

Mathias Andersen er uddannet landmand og født og opvokset på en gård ved Assens på Vestfyn. Efter et par år som produktionsleder på en gård fandt han ud af, at det var økonomien på en bedrift, der interesserede ham mest. I dag har han netop færdiggjort uddannelsen som revisor og er nu klar til et arbejde som driftsøkonomikonsulent.

Sammen med kollegerne i SLF skal han hjælpe landmændene med at bruge digitaliseringssystemerne Summax, Dashboard og E-overblik – systemer, der kort sagt samler økonomi, regnskab og fakturer digitalt og giver landmanden et samlet overblik.  

Han glæder sig også til at arbejde med generationsskifte og kontakte unge landmand, der skal i gang med at etablere sig som selvstændige landmænd.  

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next