Nyt mejetærskerdæk klarer også krævende forhold

Jakob Scheel Nannberg, salgchef i agro-afdelingen i dækvirksomheden NDI Group, har store forventninger til det nye mejetærskerdæk, Alliance 377 Agriflex+.

Til næste års høstsæson står dækproducenten Alliance klar med et nyudviklet VF-dæk, Alliance 377 Agriflex+, som ifølge importøren NDI Group passer perfekt ind på det danske marked, hvor der er en stigende interesse i store VF-dæk til mejetærskere.

- Vi oplever generelt en øget interesse og efterspørgsel på VF-dæk i de helt store størrelser fra 1000 til 1250 og med en høj bæreevne, som de store mejetærskere kræver. Nogle af dem, der kører med bælter i græsmarker, vil gerne tilbage til at køre med dæk igen. Dels, fordi bælter er væsentligt dyrere i vedligeholdelsesomkostninger end dæk, men også for at undgå at vride jorden op i marker, hvor man måske skal køre flere gange, skal have en flerårig afgrøde eller har sået udlæg i marken, fortæller Jakob Scheel Nannberg, der er salgschef i agro-afdelingen i NDI Group.

Ifølge Jakob Scheel Nannberg får man en fornuftig transportbredde og en næsten lige så stor trædeflade med et VF-dæk i størrelse 1000, som kører med lavere tryk, som hvis man kører med bælter.

Læs også