Svinenoteringer stabiliserer sig

Der er stabilisering at spore på det europæiske svinekøds-marked – men den italienske notering stiger trods trenden, skriver Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

- Grundlæggende belaster Asiens manglende efterspørgsel efter svinekød fortsat markedet i alle landene. I de særligt eksportstærke lande falder noteringerne p.t. fortsat. I Italien stiger noteringen til trods for trenden, skriver Danske Svineproducenter med Interessengemeinschaft der Schweinehalter Norddeutschlands (ISN) som kilde, og fortsætter:

- Den spanske notering faldt for niende gang i træk. Prisfaldet, som er usædvanligt på denne årstid, hænger først og fremmest sammen med det pludselige fald i efterspørgslen fra Kina. At tre spanske slagterier har mistet deres eksportlicens til Kina belaster den aktuelle situation yderligere. Desuden er efterspørgslen i forbindelse med turismen heller ikke oppe på niveauet før coronapandemien.

- Noteringerne i Tyskland, Holland, Frankrig, Belgien og Østrig stabiliserede sig på det nuværende niveau, som imidlertid er for lavt for slagtesvineproducenterne, tilføjer Danske Svineproducenter.

Markedsinteressenterne håber nu på en hurtig oplivning i efterspørgslen i forarbejdningsindustrien efter industriferien.

Mælkepriser steg svagt på auktion

Den globale auction, Global Dairy Trade Event, sendte tirsdag GDT-mælkeprisindekset op med 0.3 procent.

AMF (mælkefedt) steg med 1.5 procent til 5.791 US-dollar pr. ton. Butter (smør) steg 4,0 procent til 4,771 US-dollar pr. ton. BMP (kærnemælkspulver blev ikke udbudt p auktionen).

Ched (cheddar) steg 2.8 procent til 4,184 US-dollars pr. ton. LAC (lactose) er uændret 1.097 US-dollar pr. ton. SMP (skummetmælkspulver) steg 1,1 procent til 3,052 US-dollar pr. ton.

SWP (vallepulver) blev ikke udbudt, mens WMP (sødmælkspulver faldt 1,5 procent til 3,552 US-dollars pr. ton.

Læs også